Petrović o odluci Ustavnog suda: U šoku smo, sve će biti fakturisano građanima | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Petrović o odluci Ustavnog suda: U šoku smo, sve će biti fakturisano građanima

Izvor: Nezavisne novine | Datum:29.02.2024.

 

Poništavanjem Odluke o tarifnim stavovima za javno snadbijevanje električnom energijom u Republici Srpskoj koju je osporio Ustavni sud Republike Srpske, "Elektropriveda Republike Srpske" biće u problemu, a potencijalne tužbe za pogrešno obračunat model, regulator će prefakturisati građanima.

"Mi smo mislili da je Ustavni sud BiH donio takvu odluku jer on obično donosi negativne odluke po nas i zaustavlja tokove ali smo u šoku da Ustavni sud Republike Srpske nije razumio da je sa ovom odlukom doveo do povećanja cijena električne energije za 90 posto građana Republike Srpske. Tarifnim postupkom koji je osporen zaštićeni su oni građani koji troše manje električne energije, a sada je Ustavni sud Republike Srpske zaštitio one koji troše više kilovat sati električne energije", rekao je za "Nezavisne" Luka Petrović, direktor "Elektroprivrede Republike Srpske".
On kaže da je odluku o tarifnim grupama donijela Regulatorna agencija za energetiku Republike Srpske i proslijedila javnom snadbijevaču u ovom slučaju "Elektroprivredi Republike Srpske". 


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: