Bespovratna sredstava za nabavku mehanizacije, opreme i alata za 39 korisnika sa područja istočno-hercegovačke regije | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Bespovratna sredstava za nabavku mehanizacije, opreme i alata za 39 korisnika sa područja istočno-hercegovačke regije

Izvor: Radio Trebinje | Foto: radio trebinje | Datum:10.04.2024.

Predstavnici Fondacije za održivi razvoj "Progresus" danas su u Trebinju organizovali potpisivanje ugovora sa korisnicima kojim su odobrena bespovratna sredstva po javnom pozivu u okviru projekta podrške mađarske Vlade poljoprivrednicima Republike Srpske.

 

Ova sredstva sa područja istočno-hercegovačke regije dobilo je 39 korisnika.

U okviru javnog poziva "BTP-23" odobreno je ukupno 17.831.095 evra bespovratnih sredstava za nabavku mehanizacije, opreme i alata, čija je ukupna vrijednost 27.973.254 evra, uz sopstveno učešće poljoprivrednika od 8.417.479 evra.

„U Hercegovini korisnici sredstava su najviše konkurisali za nabavku pčelarske opreme, proizvodnju vina kao i mašina za cijeđenje voća“, kaže Sara Desančić iz Fondacije "Progresus".

Rang-lista je objavljena na zvaničnoj internet stranici Fondacije za održivi razvoj "Progresus" - www.forsrpska.org, a poljoprivrednici kojim su odobrena bespovratna sredstva već od njenog dana objavljivanja mogli su potpisati ugovor sa Fondacijom, te početi realizaciju odobrenih nabavki.
 


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: