Vidaković: Istorijski iznos za kapitalne investicije u opštini Rudo | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Vidaković: Istorijski iznos za kapitalne investicije u opštini Rudo

Izvor: Rudo live | Datum:25.04.2024.

Na 29. redovnoj sjednici Skupštine opštine Rudo usvojen je prijedlog Odluke o usvajanju Plana kapitalnih investicija za 2024. godinu ukupne vrijednosti preko milion i tri stotine hiljada konvertibilnih maraka.

 

 

Sredstva za finansiranje kapitalnih investicija za ovu godinu obezbjeđena su budžetom opštine Rudo za 2024. godinu, sredstvima suficita iz 2021. i 2022. godine , kao i ostali kapitalni grantovi pojedincima.

 

„Pored ovih sredstava za kapitalne investicije u ovoj godini biće uložena i operativna sredstva suficita iz 2023. godine u iznosu od 267.206 KM, kao i sredstva od strane Vlade Republike Srpske u iznosu od 150 hiljada konvertibilnih maraka što znači da ćemo u ovoj godini imati preko milion i tri stotine hiljada konvertibilnih maraka za kapitalne investicije“, izjavio je zamjenik načelnika opštine Rudo Jovica Vidaković.

 

Vidaković je dodao da će u kapitalnim investicijama biti obuhvaćene sve kategorije stanovništva.

 

„U ovoj godini u Rudom uradićemo video nadzor javnih površina, rekonstruisaćemo krov školskog hola u Srednjoškolskom centru ‘Rudo’, kupićemo jednu stambenu jedinicu za porodicu boginulog borca, naše komunalno preduzeće biće bogatije za kamion i bager, saniraćemo zemljoradničku zadrugu u Štrpcima, uradićemo vodosnabdijevanje stanovništva jednog dijela mjesne zajednice Bijelo Brdo i ovo je samo jedan dio od većih projekata kojima želimo da naše Rudo bude uspješnije i razvijenije“, istakao je Vidaković.

 

On je naglasio da se prilikom izrade Plana kapitalnih investicija vodilo računa da ravnomjerno budu obuhvaćene sve mjesne zajednice na području opštine Rudo.

 

„Rukovodstvo opštine Rudo vodi računa da se znatan dio finansijskih sredstava obezbjedi za infrastrukturni razvoj naše lokalne zajednice. Na ovaj način poboljšavamo svakodnevni život građana na području opštine Rudo i poseban akcenat stavili smo na saobraćajnu infrastrukturu u ruralnim područjima, da bi građani koji žive na selu imali adekvatnu putnu komunikaciju do regionalnih i gradskih puteva. Neki od puteva koji će se raditi su: put prema manastiru „Svetog Preobraženja“, popravke asfaltnog zastora od crkve u Sokolovićima prema Paštan Brdu, asfaltiranje makadamskih puteva u MZ Staro Rudo, put od groblja u Trnavcima prema Pjevčevićima, put na dionici Kula – Trnavci, asfaltiranje puta Kepići – Rankovići, put u Jelićima, asfaltiranje puta u Bovanu, nastavak puta B. Brdo – Klijen, zatim put Gornja Rijeka – Ćirovići – Lalovići, popravka i asfaltiranje puta Rudo – Resići – Nikolići, put Rudo – Plane – Resići, kao i čitav niz drugih puteva koji će uticati na sveukupni razvoj putne komunikacije u Rudom„, naglasio je Vidaković.

 

Odbornici SO Rudo usvojili su i Odluku o finansiranju projekata udruženja građana iz budžeta opštine Rudo po drugom Javnom pozivu u iznosu od 41.339,00 konvertibilnih maraka, kao i Odluku o organizovanju „Dnevnog boravka za stare i lica u stanju socijalne potrebe“. Cilj dnevnog boravka je poboljšanje socijalnog statusa starih lica i lica u stanju socijalne potrebe, prevencija institucionalizacije i resocijalizacije, rad sa porodicama i osposobljavanje starih i lica u stanju socijalne potrebe za ostanak u svom prirodnom okruženju.

 

Na 29. redovnoj sjednici odbornici Skupštine opštine Rudo raspravljali su o 36 tačaka dnevnog reda.

 

 


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: