Šeranić otkrio kada će biti otvorena nova bolnica u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Šeranić otkrio kada će biti otvorena nova bolnica u Trebinju

Izvor: srna | Foto: radio trebinje | Datum:09.07.2024.

 

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić otkrio kada se očekuje da bude otvorena nova bolnica u Trebinju.

Kako je rekao, novi objekat trebalo bi da bude otvoren sljedeće godine.

Šeranić je izjavio danas da gradnja nove bolnice u Trebinju napreduje dobrom dinamikom, da se prelazi u fazu opremanja, a naredna je vanjsko uređenje.

"Napredujemo dobrom dinamikom, sve ide u skladu sa ugovorom, nadam se da ćemo sljedeće godine imati prilike da svi zajedno otvorimo novu bolnicu", rekao je Šeranić.

Dodik: Da li će se bošnjački političari izviniti Srbiji za nazapamćenu sramotu?
On je dodao da je, kad je riječ o Domu zdravlja, planirano da on ostane u objektu sadašnje bolnice, te da Zavod za transfuziju, koji se nalazi u postojećem objektu, dobije proširenje kapaciteta.


Direktor trebinjske Bolnice Nedeljko Lambeta rekao je novinarima da ova bolnica ima najviše specijalizanata u Srpskoj, te da planiraju u narednom periodu da raspišu deset do 15 specijalizacija.

Lambeta je rekao da je prošlog mjeseca dogovorena saradnja, odnosno edukacija ljekara u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, a nakon otvaranja nove bolnice kadar iz Srbije će pomoći u edukaciji.

"Polugodišnji izvještaj o poslovanju Bolnice pokazuje da ćemo i ovu godinu da završimo pozitivno", rekao je Lambeta.

Čovjek umro od ujeda stršljena: Banjalučki Dom zdravlja izdao savjete
Rukovodilac izvođenja radova na novoj bolnici Vukota Pušara rekao je novinarima da su u toku instalaterski i zanatski radovi, te je težište svih radova u unutrašnjosti.


Pušara je rekao da visoka temperatura vazduha neće uticati na dinamiku radova.

 
Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: