Vladimir Grbić na otvaranju odbojkaškog kampa u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Vladimir Grbić na otvaranju odbojkaškog kampa u Trebinju

Izvor: RTRS | Foto: www.cdm.me | Datum:10.06.2015.
Vladimir Grbić, dugogodišnji reprezentativac Jugoslavije i Srbije, osvajač zlatne Olimpijske medalje u Sidneju i član kuće slavnih, prisustvovaće otvaranju odbojkaškog kampa koji organizuje Odbojkaški savez Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom porodice omladine i sporta u od 21. do 28. juna u Trebinju.

Odbojkaška legenda, član kuće slavnih i zlatni olimpijac, osim na otvaranju, biće angažovan kao promoter i u radu sa polaznicima kampa.

Milutin Popović predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske ističe da Grbićev dolazak u Kamp u Trebinje daje ovom kampu potpuno drugu dimenziju.

-Samo ime Vanje Grbića kada se pomene u svetu odbojke izazva veliki respekt. Njegov dolazak dovoljan je znak da će  kamp dobiti na svojoj vrijednosti i značaju i posebno je važno što će učesnici kampa biti u
prilici da spoznaju odbojkaška saznanja od jedne takve ličnosti, koja je ostavila dubok trag ne samo u Srbiji nego i u cijelom svijetu, rekao je Popović.

Vladimir Grbić osvojio je 13 medalja na najvećim svjetskim takmičenjima,najsjajnije je svakako Olimpijsko zlato iz Sidneja 2000. godine, te titule evropskog šampiona u Ostravi godinu dana kasnije. Srebrnu medalju na svjetskom prvenstvu osvojio je 1998. godine, a kao sportisiti su mu ukazane najveće počasti. Bio je biran za najboljeg odbojkaša Evrope u izboru
Evropske odbojkaške konfederacije, a dva puta je u izboru Olimpijskog komiteta Srbije bio proglašavan najboljim sportistom ove zemlje. Trenutno je potpredsjednik Odbojkaškog saveza Srbije, i član razvojne komisije FVIB-a primarno posvećen razvoju mladih odbojkaša.

Pored Grbića na kampu se očekuje učešće i drugih istaknutih ličnosti iz svijeta odbojke, a kampom će rukovoditi profesor dr. Goran Nešić ekspert sa licentom FIVB-a.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: