Bileća domaćin čirliding prvenstva BiH | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Bileća domaćin čirliding prvenstva BiH

Izvor: Radio Bileća | Foto: Ilustracija | Datum:17.03.2018.

Osmo čirliding prvenstvo Bosne i Hercegovine biće održano sutra u Univerzalnoj sportskoj dvorani u Bileći.

Organizatori prvenstva su Čirliding i plesni klub „Heo“ Bileća i Čirliding savez BiH. Na prvenstvu se očekuje učešće oko 1.000 takmičara iz više klubova iz Gacka, Nevesinja, Širokog, Posušja, Gruda, Ljubuškog, Mostara i Bileće.

Takmičenje se održava u četiri starosne kategorije:mini kadetskoj, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj. Prvenstvo sude eminentne sudije iz Mađarske, Poljske, Italije, SAD-a.

Predsjednica Čirliding saveza BiH Nikolina Čolak kaže da je čirliding najatraktivniji sport na svijetu, a uz fudbal i najmasovniji sport. Čolak je istakla da očekuje punu dvoranu u Bileći, jer se, od kada postoji ovo takmičenje, uvijek održava pred brojnom publikom.

Da je prvenstvo od velikog značaja pokazuje i činjenica da se uživo emituju takmičenja i da su brojne medijske kuće najavile svoj dolazak.

Osam klubova se u Bileći bori za plasman na Evropsko prvenstvo koje će ove godine biti održano u Finskoj 30. juna - 1.jula.

Plesni klub „Let's dance “ iz Nevesinja  braniće titulu državnog prvaka u čirlidingu i performanskom čirlidingu.

Prvenstvo počinje u 11:30 časova, a ulaz je slobodan.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: