Никола Kапор пети на Европском купу | Херцег Телевизија Требиње

Спорт - Херцеговина

Никола Kапор пети на Европском купу

Извор: Херцег ТВ | Датум:26.03.2018.

У суботу и недјељу у Сарајеву је одржан Европски куп „Сарајево 2018“ за јуниоре на коме су наступили и такмичари Џудо клуба "Леотар". На овом изузетно јаком купу наступило је 20 држава и 280 такмичара.

За Џудо клуб "Леотар" су наступили:

- Игор Ђурица - 60 кг кадет

- Урош Нинић - 66 кг јуниор

- Срђан Спаић - 90 кг кадет

- Никола Kапор - 100 кг јуниор

Боје Џудо клуба "Леотар" требао је бранити и Божидар Вучуревић -81 кг кадет, али из оправданих разлога није наступио.

Најбољи резултат је остварио Никола Kапор заузевши пето мјесто. Никола је имао пет борби и три побједе. У првом колу је био бољи од представника Турске-Мехмета Талаја, док је у другом колу изгубио од представника Хрватске-Јосипа Kокезе. Након тога Никола је побједио такмичара из Италије-Мохаммеда Лахбоуб и Аустрије-Ника Херзог. У неизвјесној борби за бронзу Никола је изгубио од такмичара из Црне Горе-Звездана Ђукића. Овим наступом Никола је показао да се налази међу најбољим џудистима Европе. Иначе, Никола је прошлогодишњи шампион Босне и Херцеговине у категорији до 100 килограма за јуниоре.

Срђан Спаић, иако још кадет, показао је добар квалитет и одрадио три јаке борбе. У првом колу је савладао представника Хрватске-Дива Гашпара. У другом колу је изгубио од представника Kанаде- Бењамина Kендрицка који је уједно био и побједник у овој категорији. У трећој, неизвјесној борби Срђан је изгубио од представника Пољске-Лукасза Зајацзкоwски. Ако у обзир узмемо чињеницу да је Срђан још кадет ово је за њега велико искуство и сигурно у наредном периоду од њега можемо да очекујемо много медаља.

Урош Нинић је у неизвјесној борби која је завршила у „златном боду“ изгубио од преставника Хрватске-Ловре Видаковића, а Игор Ђурица је у првом колу изгубио од представника Србије-Немање Милића иначе актуелног шампиона Балкана. Са овим наступом Џудо клуб "Леотар" је још једном доказао квалитетан и предан рад са млађим узрасним категоријама, те и да има подмладак од кога можемо да очекујемо велике резултате.

Такмичари Џудо клуба "Леотар" на челу са Николом Бољановићем, актуелним шампионом Босне и Херцеговине у категорији -73 кг за сениоре, остали су на европском кампу у Сарајеву који води прослављени свјетски џудиста Илијас Илијадис, побједник Олимпијских игара у Атини. Џудисте "Леотара" у наредном периоду очекује велики број такмичења, а прво на реду је Првенство Босне и Херцеговине за кадете које се одржава наредног викенда у Новој Били. На овом првенству Џк „Леотар“ очекује велики број медаља јер у овом узрасту су заузели друго мјесто у укупном пласману у Републици Српској.


Категорија: Херцеговина

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: