Rukomet bez granica okupio ekipe regije: Trebinjci najbolji | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Rukomet bez granica okupio ekipe regije: Trebinjci najbolji

Izvor: Radio Trebinje | Datum:13.06.2015.

Na inicijativu Zavičajnog udruženja Crnogoraca u Hercegovini „Petar Petrović Njegoš“, a uz svesrdnu podršku rukometnog kluba „Leotar“ – u Trebinju je organizovan turnir pod nazivom „Rukomet bez granica“, koji je okupio šest ekipa iz Crne gore, Hrvatske i BiH.

11419856_468275603339622_1524386957_nAko je suditi po kvalitetu viđenom tokom čitavog turnira, a posebno u finalnoj utakmici, nije daleko dan kada će neki od ovih igrača obući dres seniorske reprezentacije svoje zemlje. Kažemo seniorske, jer, recimo, iz ekipe „Nikšića“, mnogi igrači igraju u kadetskoj reprezentaciji Crne gore. Igraju, a i od njih se našao bolji. Bolji su bili rukometaši domaćina, ekipe „Leotara“, koji su u finalu ostvarili pobjedu rezultatom 17-15.

Predvođeni nešto iskusnijim Inićem, koji se upisao 9 puta u strijelce, sjajnim na golu Savovićem, te dobrom igrom Komnenovića, Šegrta, ali i svih ostalih Trebinjci su zasluženo osvojili prvo mjesto. Treće mjesto pripalo je „Budvanskoj rivijeri“, koja je u malom finalu pobijedila mostarski „Velež“ sa 31-12.

Najbolji igrač turnira je član „Budvanske rivijere“ Marko Radoman, najbolji golman član „Nikšića“ Milo Radojičić, a najefikasniji, pravi biser mostarske rukometne škole Zlatko Kreso, koji je mrežu protivnika u tri utakmice zatresao 36 puta.

11119229_468275593339623_427339004_n

„Ovaj turnir je pun pogodak. Mi smo evo već ostvarili i brojne kontakte sa ekipama koji će biti naši dragi gosti na turniru u Mostaru. Mnogo je talenata, ali im trebaju utakmice, jasno je kao dan“, kaže Mesud Merdan, trener mostarskog Veleža.

Na tribinama ali i u sudijskoj ulozi nekadašnji rukometaš „Leotara“ Spasoje Pekić. „Drago mi je da je sve završeno na najljepši mogući načiun. Vidjeli smo jedno odlično finale koga se ne bi postidio i veći rang takmičenja. Vidim da „Leotar“ ima odličnu ekipu, a ko zna možda sa nekim od ovih klinaca za koju godinu i ja zaigram“, kaže Pekić, sada član Rukometnog kluba „Derventa“.

Statistike radi pomenućemo sve rezultate: u Grupi A Leotar-Velež 19-19, Velež-Čelik Nikšić 23-23, Leotar-Čelik Nikšić 25-17, u grupi B Dubrovnik- Nikšić 7-27, Nikšić-Budvanska rivijera 18-12, Budvanska rivijera – Dubrovnik 26-12.

Kao generalnu ocjenu rukometnog dana u Trebinju možemo citirati riječi Dragana Lučića, predsjednika Zavičajnog udruženja Crnogoraca u Hercegovini „Petar Petrović Njegoš“.

„Radost i osmjesi na licima ovih mladih ljudi govore mnogo toga. Nadam se da ćemo na organizovanjem ovakvih turnira, zajedno sa našim prijateljima iz Rukometnog kluba ’Leotar’ način uspjeti da animiramo i privučemo mlade da se bave ovim sportom, jer imamo kako kvalitetne trenere, tako i dobre takmičare koji bi u budućnosti u sve tri zemlje mogli da donesu još medalja”, rekao je Lučić.

“Leotar” je bio bolji u finalu, ali je rukomet koji ne poznaje granice ostvario ubjedljiv trijumf.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: