Требињци на 'Острошком полумаратону' | Херцег Телевизија Требиње

Спорт - Херцеговина

Требињци на 'Острошком полумаратону'

Извор: Херцег ТВ | Фото: Херцег ТВ | Датум:02.04.2018.

Јуче је у Никшићу одржан други Острошки полумаратон. Три члана бициклистичке секције Планинарског друштва “Вучји зуб” учествовали су на полумаратону, а најбољи пласман Требињаца забиљежио је Срђан Домазет, који је 21 километар претрчао за 1 сат и 50 минута.

Владимир Ружић и Мићо Милошевић полумаратон истрчали су за вријеме од 2 сата, а иако је ово први полумаратон за требињске бициклисте кажу да су задовољни постигнутим резултатима. 

Побједници Острошког полумаратона, у оквиру ког је трчало око 300 учесника из свих земаља регије, су Алија Имамовић из Сарајева и Слађана Перуновић, црногорска олимпијка из Никшића.


Подсјећамо, уз благослов Владике Никшићко Будимљанског господина Јоаникија, одржан је "I Острошки полумаратон - 2017" такмичарског карактера, који је постао и предходница „Дана Св.Василија Острошког“.

Маратон је покренут тако што су у протекле 24 године група маратонаца и љубитеља трчали сваке године из Никшића у славу свецу од Храма Св. Василија Острошког у Никшићу до Манастира Острог.


Из бициклистичке секције “Вучјег зуба” најављују традиционалну поклоничку вожњу под Манастир Острог средином маја мјесеца.


Категорија: Херцеговина

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: