Plivači KVS 'Leotar' uspješni na plivačkom mitingu u Sarajevu | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Plivači KVS 'Leotar' uspješni na plivačkom mitingu u Sarajevu

Izvor: Herceg TV | Datum:02.04.2018.

Mladi plivači KVS „Leotar“  uspješno su nastupili proteklog vikenda na Međunarodnom plivačkom takmičenju u Sarajevu i  u veoma jakoj konkurenciji uspjeli osvojiti medalje.

Ovo međunarodno takmičenje nalazi se u FINA (svjetska plivačka federacija) kalendaru a miting je certifikovan od FINA-e za isplivavanje normi za Balkansko juniorsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo Glazgov 2018, Evropsko juniorsko prvenstvo Helsinki 2018, YOG Buenos Aires 2018.

Uroš Kundačina osvojio je srebrenu medalju na 100 metara prsno u omladinskoj konkurenciji, dok se Helena Lakić okitila bronzanom medaljom u disciplini 200 metara leđno u kadetskoj konkurenciji.

  

„Zadovoljni smo nastupom naših plivača na tradicionalnom plivačkom mitingu u Sarajevu. Ove godine takmičenje u Sarajevu je podignuto na nivo najkvalitetnijih plivačkih mitinga u regionu i samim tim moramo biti prezadovoljni sa osvojenim medaljama i finalima, rezultatima,  naših takmičara  na FINA mitingu u Sarajevu. U narednom periodu nas očekuje nastavak treninga u Dubrovniku i odlazak na preostale MPM iz Velike nagrade balkanskih gradova“,  istakao je Veljko Piljević , trener u KVS Leotar.

Na takmičenju u Sarajevu učstvovalo je 389 plivača iz 37 klubova sa prostora Srbije, Makedonije, Katara, Crne Gore, Turske, Albanije, Austrije i Bosne i Hercegovine.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: