Bilećanka, Tijana MVP Bošković! Još jedan trofej je u kolekciji! | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Bilećanka, Tijana MVP Bošković! Još jedan trofej je u kolekciji!

Izvor: mozzartsport | Datum:11.04.2018.

Srpsko odbojkaško čudo nastavlja da skuplja pehare i priznanja!


Tijana Bošković ima samo 21 godinu, a u karijeri je već osvojila mnoge velike titule i priznanja. Sada je pridodala još jedan pehar za koji u budućnosti neće imati često priliku da se bori.

Predvođen Tijanom Bošković i Majom Ognjenović, turski Ezačibaši je osvojio trofej CEV Kupa, drugog po važnosti takmičenja u evropskoj klupskoj odbojci.

Ezačibaši je sa maksimalnih 3:0 (25:17, 25:17, 25:17) u revanšu finalne serije pred svojim navijačima savladao bjelorusku Minčanku iz Minska. Podsjetimo, turski tim je slavio i u prvom meču u Belorusiji sa 3:1, pa je ovo bila samo potvrda strašne dominacije u CEV kupu.

Ezačibaši je na putu do trofeja pobijedio u svih 10 mečeva koje je igrao ne ostavljajući protivncima ni trunku nade uz set-količnik 30:3!


Boškovićeva je sa 13 osvojenih poena bila najbolja u pobjedničkom timu uz procenat uspješnosti u napadu od 63 odsto.

Maja Ognjenović je kao i obično maestralno dirigovala igrom popularnih Tigrica i pride osvojila četiri poena.

Na svečanoj dodjeli pehara, Boškovićeva je proglašena i za MVP odbojkašicu takmičenja.

Podsjetimo da je do sada u karijeri osvajala SP za klubove sa Ezačibašijem i EP sa reprezentacijom, a na oba takmičenja je bila MVP.

Ovo je bila rijetka prilika da pokaže dominaciju i u nešto slabijoj konkurenciji CEV kupa koji neće često igrati u daljoj karijeri. Ezačibaši je zbog kiksa i prethodne sezone ostao bez učešća u Ligi šampiona kojoj po kvalitetu pripada, pa je morao da se zadovolji CEV kupom. Pa kad su već morale da igraju, riješile su i da ga osvoje…

Boškovićevu ćemo narednih godina uglavnom gledati u Ligi šampiona sa najjačom konkurencijom tako da je ovo bila lijepa prilika da trofejnoj riznici doda i pehar CEV kupa.

Uskoro Tijanu, Maju i Ezačibaši očekuje vrhunac i finale sa najvećim rivalom Vakifbankom u borbi za titulu prvaka Turske koje po kvalitetu može da se poredi i sa težinom trofeja u Ligi šampiona. Možda je čak i teže doći do titule u najjačoj ligi Evrope… Finalna serija počnje 19. aprila.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: