Više od 50 ekipa srcem za Džaju: Počeo humanitarni turnir (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Više od 50 ekipa srcem za Džaju: Počeo humanitarni turnir (FOTO)

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:21.04.2018.

Fakultet za proizvodnju i menadžment organizovao je humanitarni sportski turnir za pomoć u liječenju našem sugrađaninu Danijelu Pudaru – Džaji. Takmičenje u disciplinama mali fudbal, basket i odbojka u muškoj i ženskoj konkurenciji i u šahu okopio je više od 50 ekipa.

Ujedinjeni u istoj misiji – da pomognu svom sugrađaninu, prijatelju, drugaru, Džaji, studenti Fakulteta za proizvodnju i menadžment u Trebinju, drugu godinu zaredom organizatori su ovog humanitarnog turnira.

Snežana Dostinić, student FPM-a i jedan od organizatora kaže da je ponosna što se njene kolege vrlo rado odavizaju ovakvim akcijama.

„Velika nam je čast i ponosni smo što smo organizatori jednog ovakvog turnira već drugu zaredom i nekako nastojimo da to pređe u tradiciju, da postanemo prepoznatljivi po tome,“ ističe Snežana i napominje da veliki broj ljudi na terenima na platou ispred fakulteta pokazuje da nije sve izgubljeno i da humanost još živi.

Predsjednik Udruženja studenata FPM-a, Petar Anđelić, napominje da, pored ekipa iz Trebinja, na turniru učestvuju sportske ekipe iz okolnih gradova.

„Zadovoljstvo nam je da se okupimo na jednom mjestu i da podržimo našeg Džaju, jer mu je humanost i naša pomoć stvarno potrebna“, kaže Anđelić.

On se, ujedno, zahvalio dekanu Fakulteta za proizvodnju i menadžment Dušanu Jokanoviću koji je izašao u susret ipodržao organizaciju ovog humanitarnog turnira.

„Pored toga, zahvalio bih se Gradskoj upravi, Crvenom krstu i ostalim udruženjima i kolektivima na području Grada. Tu smo da igramo fer plej“, ističe Petar uz uvjerenje da će se prikupiti dovoljno sredstava.

Zahvalnost je izrazila i Danijelova porodica. Njegova sestra Danijela Škero pratila je otvaranje turnira.

„Danijelu bi bilo jako drago da je prisutan danas ovđe, međutim, on je u Dubrovniku, na rehabilitaciji. Sve vas puno pozdravlja, zahvaljuje se, ovo mu mnogo znači. Svima nama puno znači. Zahvaljujemo se organizaciji turnira na ovom humanom projektu,“ kaže ona.

Jedna od ekipa koje učestvuju je ekipa OKK „Leotar“ na čelu sa Ivanom Maljevićem.

„Lijepo je da ima ovakvih akcija u Trebinju.OKK se drugi put odaziva. Prošle godine smo uzeli učešće u veteranima i u mlađim kategorijama“, podsjeća Maljević i dodaje da će sportski kolektiv koji predvodi i ubuduće biti učesnik na ovom i sličnim turnirima.

Podsjećamo, prije nekoliko godina, bezazleni skok u more i zadobijena povreda tom prilikom, promjenila je iz korijena život Danijelu Pudaru – Džaji.

Na sportskim terenima u okviru bivše kasarne „Vojvoda Luka Vukalović“ takmičilo se više od 50 ekipa, koje su, umjesto kotizacija, sredstva uplatili za liječenje mladog Trebinjca kome je itekako potrebna pomoć, s obzirom na to da mjesečni troškovi borbe za ozdravljenje koštaju više hiljada konvertibilnih maraka.

 


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: