Ponovo na tronu: Vanja Spaić odbranila zlato | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Ponovo na tronu: Vanja Spaić odbranila zlato

Izvor: runner space.com | Datum:15.05.2018.

Talentovana Trebinjka koja studira na Fresno univerzitetu u Kaliforniji, Vanja Spaić uspješno je odbranila titulu šampiona iz 2017. godine na Mountain West šampionatu.


Spaić je koplje bacila na dužinu od 51.30 metara, te osvojila zlatnu medalju u ženskoj konkurenciji za svoj tim.

Ovaj njen izbačaj je rangiran kao 5. u istoriji ovog šampionata.

"Znala sam da ću opravdati ulogu favorita, te da moram osvojiti ovo zlato kako bi opravdala povjerenje tima, što sam ostvarila i veoma sam srećna zbog toga", rekla je Vanja poslije pobjede.

"Bila sam istrajna i vjerovala sam da mogu baciti koplje i mnogo više, te osjećam da sam potpuno spremna za regionalno takmičenje". 

Vanja se sada okreće pripremama za NCAA (Nacionalna koledž atletska asocijacija), kvalifikacije za državno prvenstvo, gdje se nada da će po drugi put za redom učestvovati. 

"Veoma sam uzbuđena zbog toga, jer znam kada dođem tamo da ću dati svoj maksimum. Dobro mi je poznato da ću tamo imati i jaku konkurenciju, srećna sam zbog toga, jer me to samo dodatno motiviše da koplje bacim još duže. Znam šta i koliko mogu da postignem i nadam se dobrom rezultatu", kaže Vanja.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: