Bratski remi u punoj dvorani | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Bratski remi u punoj dvorani

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:22.06.2015.
Rukometna mladost Srbije i Hercegovine priredila je večeras u Nevesinju prelijepu sportsku priredbu. Preko 500 gledalaca došlo je u Sportsku dvoranu da pozdravi  rukometne dragulje  o kojima se priča sa obje strane Drine.

Utakmica je zvanično najavljena kao susret  kadetske rukometne reprezentacije Srbije i reprezentacije Regionalnog rukometnog saveza Hercegovine, ali su treneri Aleksandar Savić sa jedne i Dragomir Šaponja i Dragiša Koraćević sa druge strane  „pozajmili“ po četvoricu igrača rivalskom sastavu. Konačan rezultat 26:26 bio je po mjeri jedne ovakve utakmice, ali daleko od toga da nije bilo borbenosti i želje za trijumfom. Nisu se štedjeli mladići da pokažu svoje rukometno umijeće, a publika je aplauzom nagrađivala svaki dobar potez. Najviše su bodrili domaće igrače koji su u velikom broju popunili redove oba sastava.

Čitav tok susreta protekao je u ravnopravnoj igri, pa je i konačan rezultat najpravedniji.

 RRS HERCEGOVINA – SRBIJA                        26:26  (10:11)

 

Sportska dvorana „Nevesinjka“. Gledalaca: 500. Sudije: Mario Primorac, Žarko Hrstić ( Ljubuški). Isključenja: Hercegovina (6 min), Srbija (8 min). Sedmerci: Hercegovina 6 (5), Srbija 5 (5).

 

RRS HERCEGOVINA: Ivković, Budović, Draganić (2), Ivanović Ne. (5), Kapor, Buha (3), Komnenović, Dragović, Vuletić, Kovačević (3), Čabrilo (5), Pekić (4), , Vujadinović, Antunović, Ivanović Nik., Ambulija, Ristić, Ajanović, Podraščić (4), Nikolić.

SRBIJA: Savović, Ivanović N (2), Uljarević (3), Inić (2), Krstić, Jovanovski (1), Barudžić (3), Pantović, Milićević (3), Stevanović (2), Maksić (2), Šotra (1), Antić, Popović (1), Jeremić (3), Marković (4).

 

Trener Srbije Aleksandar Savić kaže da je njihova mini turneja po Hercegovini oprvdala očekivanja.

–  Naš dolazak u Republiku Srpsku bio je iz dva razloga: da provjerimo naše igrače pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju i da vidimo  koji bi rukometaši iz ove regije u perspektivi  mogli igrati u Srbiji – istakao je Savić. On je  boravak u Hercegovini ocijenio kao veoma uspješan, naglašavajući da su dva rukometna saveza napravila pravi posao koji je obradovao i igrače i gledaoce.

 


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: