Nikšićanin pobijedio u trci "Za sirac sira" | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Nikšićanin pobijedio u trci "Za sirac sira"

Izvor: SRNA | Datum:21.06.2015.

Dvadesetdvogodišnji Miloš Mikić iz Nikšića pobjednik je četvrte brdske biciklističke trke "Za sirac sira", koja je u organizaciji Planinarskog društva "Vučji zub" iz Trebinja danas održana u selu Žakovo u Popovom polju.

Nikšićanin pobijedio u trci "Za sirac sira"Stazu kroz selo sa puno uspona i nizbrdica, dužine oko 4.200 metara, Mikić je prešao za 15 minuta i 31 sekundu.

Mikić je rekao da je odlučio da se prijavi za trku iz radoznalosti, te da ga je oduševila ovdašnja priroda, napominjući da nije baš lako bilo voziti po stazi koja je bila atraktivna, ali njemu nepoznata.

Drugo, odnosno treće mjesto osvojili su Trebinjci Miloš Bodiroga i Milan Milenić.

U konkurenciji djece, biciklista ispod 15 godina koja su vozila na kraćoj i bezbjednijoj stazi, najbrži je bio Dejan Jegdić, drugi na cilj je stigao Stefan Milenić, dok je treće mjesto osvojio Dražen Paranos.

Najboljima u obje konkurencije, uz pehare i diplome, dodijeljena je i autentična nagrada trke – hercegovački sirac sira.

Četvrta biciklistička trka "Za sirac sira" u obje konkurencije okupila je oko 30-ak učesnika.

Predsjednik trebinjskog Planinarskog društva "Vučji zub" Igor Škero kaže da cilj ove manifestacije nije samo afirmacija biciklizma, već i promocija hercegovačkih sela.

"Želimo na ovaj način da da promovišemo i proizvode sa sela zbog čega je glavna nagrada trke sirac sira - prepoznatljivi hercegovački kolut sira, koje smo kupili od domaćina iz Žakova", ističe Škero.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: