Helena Lakić i Teodora Kraljević prvakinje RS u plivanju | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Helena Lakić i Teodora Kraljević prvakinje RS u plivanju

Izvor: Herceg TV/KVS Leotar | Foto: KVS Leotar | Datum:03.06.2018.

Članovi Kluba Vodenih Sportova „Leotar“ Helena Lakić i Teodora Kraljević na ljetnom Prvenstvu Republike Srpske u plivanju, koje je održano 02.06 i 03.06 2018. na Gradskom Olimpijskom Bazenu u Banjaluci, okitile su se zlatnim medaljama.

Helena je postala prvakinja RS na 100m leđno, a Teodora na 100m prsno u kadetskoj kategoriji. Helena se na prvenstvu u Banjaluci još okitila srebrom na 50m prsno i 200m prsno i bronzanim medaljama na 200m leđno i 50m leđno u kadetskoj kategoriji. Pored zlata u kadetskoj kategoriji Helena je osvojila i bronzanu medalju na 100m leđno u apsolutnoj kategoriji.

Na ovom prvenstvu boje KVS Leotar, pored Helene i Teodore, predstavljao je i Filip Piljević koji se nije okitio medaljom ali je u svojim disciplinama postavio lične rekorde.

Iako su na prvenstvo RS, zbog školskih obaveza, maturskih svečanosti i povreda članova KVS Leotar, otišli brojčano „desetkovani“, mala četa KVS Leotar uspjela je da zauzme četvrto mjesto po ukupnoj statistici medalja na prvenstvu.

Ispred mladih plivača KVS Leotar bili su klubovi iz Banja Luke, Olipm, 22 April i Mladost.

Ovogodišnje ljetnje prvenstvo RS u plivanju na GOB-u je okupilo oko 200 plivača iz devet klubova sa prostora Republike Srpske.

"Ove godine, ljetno prvenstvo RS za nas je zakazano u vrlo nepovoljnom terminu, jer nismo odradili ni jedan trening u 50m bazenu, za razliku od prethodnih godina kada su takmičenja bila krajem juna i počekom jula za vrijeme raspusta, a i imali smo vremena da odradimo jedan vid priprema na bazenu Banje, na to su nam se još nadovezale i obaveze naših plivača u školi kao i povrede tako da sam prezadovoljan sa onim što je naša mala četa ostvarila na prvenstvu. S obzirom na pomenute okolnosti, naši plivači su „lavovski“ odradili takmičenje i čestitam im na postignutim rezultatima i četvrtom mjestu u ukupnoj statistici medalja" - ističe Veljko Piljević, trener Leotar u KVS.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: