Svečani doček za zlatne momke | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Svečani doček za zlatne momke

Izvor: RADIO TREBINJE | Foto: Radio Trebinje | Datum:27.06.2015.

mijat naslovna

 Uz pjesmu, zastave i navijačke baklje Trebinje je dočekalo Mijata Gaćinovića, člana Omladinske reprezentacije Srbije i osvajača zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u fudbalu za uzrast do dvadeset godina, koji je predveče stigao u rodni grad.

Zajedno sa Gaćinovićem u Trebinje je doputovao i Novljanin Staniša Mandić, takođe član zlatne srpske selekcije sa Novog Zelanda.

Svjetske šampione građani Trebinja, stručni radnici i podmladak FK Leotar i delegacija Gradske uprave dočekali su na ulazu u Dučićevu ulicu, nakon čega je na Trgu slobode prvom Trebinjcu sa medaljom svjetskog fudbalskog šampiona gradonačelnik Slavko Vučurević uručio Priznanje za afirmaciju sporta i grada Trebinja.

„Hvala vam na porukama i podršci koja je na Novi Zeland dolazila iz Trebinja tokom cijelog prvenstva.To su svi u ekipi znali i zaista nam je mnogo značila. Za doček – nemam riječi koje bi ga opisale. Uvijek je najljepše u svome gradu – vi ste to danas potvrdili“, rekao je Mijat Gaćinović na Trgu slobode.

Upitan da prokomentariše sljedeće ambicije i domete njegove generacije srpskog fudbala, Gaćinović je rekao da ekipa sa Mundijalita na Novom Zelandu „sa ovim stručnim štabom još može mnogo“.

„Možemo da vam obećamo da ćemo opet da igramo ovako za svoju zemlju, samo ako ostanemo na okupu“, rekao je Mijat.

Trebinjcima su se na dočeku zahvalili i Mijatov otac nekadašnji trener FK Leotara Vladimir Gaćinović i zlatni Novljanin Staniša Mandić, koji je istakao da je Trebinje učinilo „da se u ovom gradu osjeća kao kod svoje kuće“.

„Želim da im se zahvalim što su pronijeli slavu srpskog fudbala, a Mijatu što nosi slavu svoga grada i svoje Hercegovine. Nadam se da ćemo ih i narednih godina kao šampione dočekivati na ovom mjestu“, rekao je gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, uručujući Gaćinoviću priznanje Gradske uprave, a Mandiću prigodan poklon.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: