Bileća: Adil Šurković iz Sarajeva pobjednik šeste bilećke džipijade (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Bileća: Adil Šurković iz Sarajeva pobjednik šeste bilećke džipijade (FOTO)

Izvor: Radio Bileća | Foto: Herceg TV | Datum:25.06.2018.

Oko stotinu vozila prodefilovalo je ulicama Bileće u dva takmičarska dana četvrte prvenstvene trke OFF ROAD saveza Bosne i Hercegovine „Džipijada Bileća 2018“. Oko četrdeset vozila učestvovalo je u zvaničnom takmičarskom dijelu prvenstva koje se boduje za titulu prvaka BiH, a ostali su zaljubljenici u ovaj „adrenalinski sport“ i takmičari „Turist“ klase.

Prethodnih godina međunarodni OFF ROAD RALY u Bileći je održavan početkom jeseni, ove godine kalendar Saveza BiH takmičenje je planirao početkom ljeta. Duži dan i ljepši vremenski uslovi koristili su organizatorima pa su prema ocjeni takmičara pripremili najbolju stazu do sada. Jedan od organizatora takmičenja Aleksandar Dangubić kaže da se svake godine trka vozi u rejonu Viduše i Zvijerine, ali da se oni potrude da pronađu nove terene i naprave što bolju stazu.

„Mjesec i više smo se bavili organizacijom i kiša je pala u pravom trenutku i napravili smo dobru stazu. Vrijeme nas je poslužilo i na dan takmičenja. I duži dan je olakšao kretanje prvog takmičarskog dana. Važno je da je sve proteklo po planu“, istakao je Dangubić.

U generalnom poretku klubova titulu pobjednika osvojila je ekipa „SA OFF ROAD“ iz Sarajeva. Drugoplasirana ekipa je „Foča OFF ROAD“, a trećeplasirana „Konjuh 4X4“, četvrto mjesto je „Grand Hercegovina“, a petoplasirana je ekipa „Pliva 4X4“. U konkurenciji „soft1“ pobjednik je Danko Krnojevac, a u disciplini „soft 2“ Jasmin Avdić. Pobjednik „hard“ disipline je Adil Šuraković. 

Šuraković je stazu u Bileći ocjenio najvećom ocjenom: “U odnosu na prošlu, ove godine staza je duplo bolja, trka odlična. Da ne pretjerujem mogu reći da je staza u Bileći na svjetskom nivou“. 

Priroda Hercegovine „ide na ruku“ organizatorima pa takmičari stazu u Bileći ističu kao jednu od zahtjevnijih.

Danko Krnojevac pobjednik „soft1“ discipline kaže da je oduševljen druženjem u Bileći, ali u šali poručuje: „Kada krenemo od kuće znamo šta nas čeka, kamen na kamen, ali neka i mi u oktobru pravimo trku na Zelengori, a kamena imamo“.

Dalibor Uzeljković iz Mrkonjić Grada drugi put vozi džipijadu u Bileći i za njega je staza zbog kamena dosta teža. „Doček, hrana, gostoprimstvo, sve je za svaku pohvalu. Prvi dan smo vozili oko 40 kilometara, divim se organizatorima što su uspjeli u ovolikom kamenu da pronađu dovoljno blata i da naprave tako dobru stazu“; kaže Uzeljković.

Organizatori ni ove godine nisu zaboravili one koji su učesnici džipijade u Bileći od prvih godina njenog osnivanja pa su održali i takmičenje u „Turist“ klasi. Titulu pobjednika u ovoj konkurenciji odnio je Milan Dostinić, drugo mjesto zauzeo je Ranko Lučić, a treće Saša Pantić. 

Zanimljivo je da se na džipijadi u Bileći dodjeljuje i nagrada za najbrojniju posadu i priznanje za „disciplinu krov“. Posada „SA OFF ROAD“ iz Sarajeva kao najbrojnija na takmičenju nagrađena je pečenim jagnjetom. U „disciplini krov“ nagrađeni su Begić Marijan, Haris Gadžo i Adil Šuraković. Titulu najupornijeg vozača ponio je Ivica Šarić.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: