Tomaš Farhaš i Jelena Jačanski pobjednici prvog 'Plivačkog maratona' u Bileći | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Tomaš Farhaš i Jelena Jačanski pobjednici prvog 'Plivačkog maratona' u Bileći

Izvor: ATV | Foto: ATV | Datum:16.07.2018.

Oko 200 učesnika zaplivalo je juče u Bilećkom jezeru i učestvovalo u prvom "Plivačkom maratonu".

Njih sedamdesetak preplivali su stazu dugu pet kilometara. Najbolji su bili Tomaš i Jelena iz Bečaja i zasluženo dobili pehare isklesan od bilećkog kamena. Najvećim vještačkim jezerom na Balkanu svi oduševljeni.

"Ja sam stvarno na puno mjesta plivao, a divim se ovdje kako je lijepa voda kako je čista i providna skroz, temperatura vode je stvarno jako dobra. Bilo je i malo talasa", istakao je Tomaš Farhaš, pobjednik maratona.

"Trku sam završila sa sat i šest minuta. Trka je bila veoma dobra i mislim da sam dobro odplivala", istakla je Jelena Jačanski, najbolja u ženskoj konkurenciji.

Plivao je i prvak Italije i pobjedio u trci na 1.500 metara. David Bjeletić kaže da Bilećkog jezera nema nigdje na svijetu.

"Bila je dobra trka i dobro organizovana. Stalno su pored bili ronioci i brod koji nas je pratio pa smo se sigurno osjećali", istakao je Bjeletić.

Sa Bilećanima su danas zaplivali mnogi. Čistom i bistrom vodom oduševljeni, a jako hercegovačko sunce im kažu uopšte nije smetalo.

"Oduševljeni smo. Tako ste ljubazni i fantastično organizujete", istakal je Marta iz Mađarske.

"Fenomenalno je zaista, vrijeme je super i organizacija. Puno je ljudi došlo, zaista fenomenalno iskustvo", istakao je Veselin iz Srbiije.

"Konačno je došao taj trenutak da krene nešto da se dešava ovdje i da se radi i da se iskoristi ova naša ljepota", istakal je Lana iz Bileće.

Ovakav plivački maraton prvi je u istoriji Republike Srpske. Organizatori kažu da nije bilo lako, ali da im je danas srce puno. Sve je krnulo od Zavičajnog kluba Osvit, osim opštine Bileća u organizaciji su pomogli mnogi.

"Uložena ogromna energija se isplatila, ovi osmjesi i pozdravi naših sugrađana i naših komšija govore sve", istakao je Miodrag Hrnjaz Ljumo, Zavičajni klub "Osvit".

"Smatramo da je ovo početak za neke druge aktivnosti na Bilećkom jezeru koje svakako pruža velike potencijale", istakao je Srđan Kundačina, opština Bileća.

Na Bilećkom jezeru uživali su i stari i mladi, osim plivanja igrala se i odbojka na pijesku. Organizatori kažu da će sljedeće godine sve biti na još višem nivou.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: