Gacko: Škola plivanja i ove godine završena uspješno | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Gacko: Škola plivanja i ove godine završena uspješno

Izvor: opština gacko | Datum:01.08.2018.

I ove godine škola plivanja koju je organizovao „Kulturno – sportski centar“ Gacko u saradnji sa plivačkim klubom „Leotar“ iz Trebinja, protekla je uspješno. 

Djeca i roditelji pokazali su veliko interesovanje, pa je olimpijski bazen Banje prihvatio oko 130 djece iz Gacka. Opština Gacko je podržala ovaj projekat i mališanima obezbijedila besplatan prevoz do Trebinja. 

Savjetnik za sport i kulturu u KSC Gacko, Milan Gutović, kaže da je i ove godine, po uzoru na prethodnu, primijenjen model pozitivne prakse, te da je sve proteklo u najboljem redu.

„I ove godine je bila velika zainteresovanost djece. Radilo se po međunarodnom programu obuke neplivača sa većim brojem instruktora. Djeca su bila raspoređena po manjim grupama, pa su instruktori mogli da podjednako svakom djetetu poklone dovoljno pažnje. Nivo A prošli su svi koji su pohađali obuku, a nivo B su uspješno prošla 22 kandidata i time su stekli sertifikat o uspješno završenoj obuci. Oni najmlađi su radili vježbe i igre u vodi u malom bazenu. Ovo je jedna uspješno završena obuka za ovu godinu i cilj nam je da se djeca bave sportom i plivanjem kada budu u prilici“, kaže Gutović.

Gutović ističe značaj plivanja u rastu i razvoju djece školskog uzrasta, ali i na jačanje volje kod djece što je vrlo bitno za vaspitnu komponentu u nekom budućem periodu.

Cilj KSC Gacko je da se ova uspješno završena priča ponovi i naredne godine.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: