Održana druga trebinjska Biciklijada | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Održana druga trebinjska Biciklijada

Izvor: Radio Trebinje | Datum:26.08.2018.

U organizaciji Biciklističkog kluba „Leotar“ u Trebinju je sinoć održana druga Biciklijada, koja je u tri trke i starosne konkurencije okupila oko 50 vozača ovih dvotočkaša iz našeg grada.

Biciklisti u sve tri konkurencije trkali su se na stazi dugoj 22 kilometra, od centra Trebinja do Duži i nazad, a najbržima su dodijeljene i prigodne nagrade u biciklističkoj opremi, koje je organizator obezbijedio uz pomoć sponzora.

U trci najmlađih biciklista, od 12 do 20 godina, prvi je bio Rade Tešanović, drugoplasirani Petar Spaić, a treći Todor Mišković.

U trci „naspremnijih“ biciklista, starosti od 20 do 50 godina, prvi kroz cilj prošao je Igor Rosandić, drugi u najbržoj trci bio je Milenko Marinović, a treći Marko Ukropina.

U konkurenciji veterana, biciklista starijih od 50 godina, pobijedio je Tihomir Petijević, ispred Luke Milojevića i Zorana Ždralevića.

Nagrađane su i najbrže dame na biciklu Marija Pajović i Dušica Gudelj, kao i najmlađi takmičar Goran Popović, te nastariji učesnik trebinjske Biciklijade Mladen Simić.

Biciklijadu je otvorio Zoran Milošević, načelnik odjeljenja za društvene djelatnosti koji je istakao da grad Trebinje cijeni napore ovoga najmlađeg sportskog kolektiva u našem gradu, koje čini sve na omasovljenju ovog veoma zanimljivog sporta.

Raduje nas što biciklizam postaje sve popularniji i što na taj način utiče na povećanje ekološke osvjećenosti, svakako je vrijedno pažnje uključivanje što više rekreativaca i što promovišu ovaj sport i zdrav način života“, naveo je Milošević.

Predsjednik trebinjskog biciklističkog kluba Blagoje Rosandić ističe da su njihove aktivnosti usmjerene na okupljanje ljubitelja dvotočkaša, organizovanje biciklističkih putovanja i takmičenja, a sve sa ciljem – promocije biciklizma i zdravog načina života.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: