Biciklisti 'Vučjeg zuba' na Zelengori vozili MTB maraton dužine 102 kilometra | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Biciklisti 'Vučjeg zuba' na Zelengori vozili MTB maraton dužine 102 kilometra

Izvor: herceg tv | Datum:28.08.2018.

Osam članova biciklističke sekcije Planinarskog društva Vučji zub iz Trebinja učestvovalo je proteklog vikenda na prvom zvaničnom maratonu brdskim biciklima "Zelengora MTB", koji je najvećim dijelom vožen po makadamskom putu.

Maraton je organizovalo „Biciklističko sportsko društvo Zelengora" iz Kalinovika. 

Zajednički start za obje grupe (kraća 63 km i duža 102 km) je krenuo iz Kalinovnika u pravcu Borovnog brda. Trebinjski biciklisti vozili su dužu stazu od 102 km, a među njima je bio i njihov najstariji član Vojo Prelević, koji je i ovog puta privukao veliku pažnju medija kao biciklista u osmoj deceniji života koji vozi ovakve brdske maratone sa preko (kumulativno) 3.000 metara uspona.

Učesnici duže vožnje nastavili su dalje u pravcu Pridvorice (stradalnog sela litererno i filmski obradjenog u djelu „Nož") zatim kanjonom Neretve i Uloga do Kalinovnika, tako zatvorivši autentičnu kružnu vožnju. 

"Živopisna Zelengora obiluje brojnim jezerima, proplancima, izvorima, šumama.. koji oduzimaju dah (onim manje sentimentalnim učesnicima dah je oduzeo veliki broj napornih MTB uspona). Zahvaljujemo se organizatorima na posvećenom pristupu, odličnoj organizaciji i veoma srdačnom odnosu. Hvala ostalim učesnicima i mještanima na lijepom i prijatnom druženju", kažu o svojim utiscima na fejsbuku trebinjski biciklisti PD Vučji zub.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: