Rukometni spektakl u Trebinju: Počeo Međunarodni turnir prijateljstva | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Rukometni spektakl u Trebinju: Počeo Međunarodni turnir prijateljstva

Izvor: Herceg TV | Datum:02.09.2018.

U  sportskoj dvorani Grada sunca juče je počeo prvi „Međunarodni rukometni turnir prijateljstva 2018.“, na kojem učestvuju rukometaši „Leotara“, „Metaloplastike“ iz Šapca, mostarskog „Zrinjskog“ i „Lovćena“ sa Cetinja.

Turnir je otvorio gradonačelnik Trebinja Luka Petrović koji  je zahvalio svim učesnicima turnirana prijateljstvu, otvorenosti za sradanju  i obogaćivanju trebinjskih sportskih manifestacija.

Želim da ovdje naučite neke nove poteze u rukometnom sportu i da njegujete naše prijateljstvo, a zato ovaj turnir i služi“, kazao je gradonačelnik Petrović, zahvalivši Rodoljubu Draškoviću, predsjedniku Koncerna „Svislajon“.

Petrović je naročito naglasio Draškovićev angažman u podršci sporta, jer je, kako je kazao, shvatio da bez sporta nema ni budućnosti, zdravlja i napretka.

U prvoj utakmici turnira Leotar je savladao ekipu Zrinjskog rezultatom 28:22.

U drugoj utakmici ekipa RK Metaloplastike iz Šabca je bila bolja od ekipe Lovćena, a rezultat je bio 36:26. 

Trener Trebinjaca Milan Simonović kaže da je zadovoljan, posebno u trkačkom segmentu svoje ekipe. Kaže da nije očekivao da će se igrači toliko potrošiti ali  se nada dobrom odmoru pred večerašnju utakmicu. 

Trener mostarske ekipe "Zrinjski" Dario Pušić oduševljen je  organizacijom turnira a Leotaru se, kaže, uvijek rado odazove. 

Utakmica za treće mjesto počinje danas u 18 časova uzmeđu ekipa RK Zrinjski i RK Lovćen , dok u 20 časova RK Leotar i Metaloplastika igraju u finalu turnira.

Za sve zainteresovane posjetioce organizovan je besplatni autobuski prevoz, ispred zgrade Elektroprivrede u 17:30 i 19:30 časova, a organizatori  pozivaju sve sugrađane, ljubitelje sporta i  navijače da dođu u što većem broj, ispune dvoranu Olimp u Gradu sunca i daju podršku rukometašima.

Turnir organizuju Grad Trebinje, Sportsko društvo „Leotar“ i Rukometno društvo „Leotar“.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: