Gacko: Upriličen prijem za profesionalnog prvaka u kik-boksu Milana Babića | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Gacko: Upriličen prijem za profesionalnog prvaka u kik-boksu Milana Babića

Izvor: opština gacko | Datum:10.09.2018.

U Opštini Gacko danas je upriličen prijem za profesionalnog prvaka Evrope u kik boksu, Gačanina Milana Babića i njegovog trenera Veselina Đuričića.

Povod je bio Milanov istorijski rezultat na nedavno održanom Prvenstvu, koji do sada nije viđen u Gacku, a koji je kruna njegove dosadašnje karijere. 

Da je ovaj uspjeh jedinstven i do sada nezapamćen u Gacku, priznaje i načelnik Radmilović, koji je Babiću, njegovom treneru Đuričiću i predsjedniku Kik – boks saveza BiH, Dragutinu Papoviću, uručio i prigodne poklone.

„Vrlo smo zadovoljni činjenicom da je momak iz Gacka prvak Evrope u profesionalnom kik – boksu. To je jedinstven uspjeh koji se prije nije dešavao. Danas smo porazgovarali sa Milanom i  upravom kluba, uručili smo i prigodne poklone kako bi na taj način izrazili zahvalnost na promociji Gacka u srpskim zemljama na Balkanu i Evropi. Bilo je uspjeha i u drugim sportovima, ali u pojedinačnom sportu ovo je najveći uspjeh do sada“, kaže Radmilović, ističući da je Opština Gacko podržala ovaj meč, ali i da pomaže i podržava i sve ostale sportiste i klubove, ulaže u njih, jer, kako ističe, oni vrše promociju ne samo svoje ličnosti i napora već i promociju same opštine.

Još uvijek pod utiscima noseći titulu prvaka Evrope, Babić se zahvalio na današnjem prijemu, povjerenju i podršci od strane Opštine Gacko. Kako kaže, vraća se u salu na naporne treninge kojim se priprema na teže amatersko prvenstvo do 75 kg, koje je planirano sredinom oktobra u Slovačkoj. Mladima poručuje da budu uporni, slušaju trenera i vjeruju u svoj uspjeh.

„Današnji prijem je velika stvar za mene kao trenera, i Milana kao sportistu. Mnogo smo radili, ali kad vjerujete u nešto, ništa nije teško. Nastavljamo sa treninzima i takmičenjima. U subotu idemo na Svjetsko juniorsko prvenstvo, gdje će ići junior Obren Kovačević, koji će po prvi put izaći na međunarodnu scenu. Nakon toga, Milan i ja idemo na amatersko prvenstvo Evrope u Bratislavi, i trudićemo se da bude najbolji“, kaže trener Veselin.

Podsjetio je da je upis novih članova u toku, i da je nakon Milanovog uspjeha velika zainteresovanost dječaka starijih od 10 godina. Treninzi se održavaju ponedeljkom, srijedom i petkom.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: