Brdima iznad mora: Nevesinjski planinari na Poljičkoj planini | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Brdima iznad mora: Nevesinjski planinari na Poljičkoj planini

Izvor: Herceg TV | Foto: ped zimomor | Datum:05.11.2018.

Planinarsko ekološko društvo "Zimomor" Nevesinje organizovalo je jednodnevni izlet na Poljičku planinu blizu Omiša, malog mjesta kod Makarske.

Na put je krenulo 38 planinara, a nekima od njih je ovo bio planinarski "debi" i prvo planinarenje.

Vođa puta Veroljub Prodanović, inače pokretač mnogih sličnih akcija za mlade, kaže da  su planinari krenuli na put kako bi osjetili čari šetnje, prirode, svježeg vazduha i predivnog pogleda na more, a da su dobili puno više nego što su očekivali.

"Svakim izletom bogatiji smo za jedno novo iskustvo, poznanstva, prijateljstva, dosta istinskih osmijeha i drugarstva. Ovaj izlet za početak je izgledao kao odlazak negdje u daljinu, a zapravo to je bilo tako blizu za one koji hoće, žele i vole druženje sa dragim ljudima ali malo dalje od svakodnevnice", kaže Veroljub.

Izlet pod nazivom "Brdima iznad mora" prva je veća akcija planinara Zimomora i uspon na neku planinu izvan Nevesinja.

"Radujemo se kada postojanje našeg udruženja ima smisla, jer zadovoljstvo mladih kao i svihostalih planinara ima veliku težinu koja nam daje obavezu da budemo bolji i organizovani", dodaje Prodanović.


Planinarsko ekološko društvo Zimomor iz Nevesinja postoji već 4 godine i broji 120 članova. Iz ovog društva pozivaju sve zainteresovane i sve koji vole prirodu, te žele doprinjeti razvoju svijesti o prirodnim bogatstvima i zdravim navikama života, da im se pridruže.  


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: