Leo slavio protiv Brčkog: Kroz iglene uši do sedme pobjede | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Leo slavio protiv Brčkog: Kroz iglene uši do sedme pobjede

Izvor: Radio Trebinje | Datum:01.12.2018.

Rukometaši „Leotara“ savladali su večeras na svom terenu brčansku „Lokomotivu“ rezultatom 27:26, u susretu 10. kola Premijer lige BiH.

Protiv ekipe koju sa klupe predvodi bivši srpski rukometni as Žikica Milosavljević – Trebinjci su do sedme prvenstvene pobjede stigli mnogo teže nego što se očekivalo.

U rovovski teškoj i do kraja neizvjesnoj utakmici dva ravnopravna rivala, u kojoj su oba tim imala svoje minute bolje igre i rezultatske prednosti, domaći tim je do pobjede stigao tek u posljednjim sekundama, u kojima su borbenošću uspjeli da sačuvaju svoju mrežu u protivničkom napadu i prethodno stečeno minimalno vođstvo.

To što je trebinjska publika prvi put ove sezone uživala u uzbudljivoj završnici jednog susreta, za trenera domaćih Milana Simonović – i jedina je lijepa stvar sa večerašnje utakmice.

Vrlo ambiciozna ekipa iz Brčkog, dodao je Simonović, od prvog minuta znala je šta hoće i kako želi da igra, dok je s druge strane domaći tim dosta lutao, posebno u odbrambenim zadacima i odsustvu timske igre u napadu.

„I dalje imamo problem sa soliranjem, sebičnom igrom, koju nikako da iskorijenimo. Ja više ne znam kako mojim igračima da objasnim – da je ovo kolektivna igra i da ni mi ni ova publika nismo ovdje da bi se neki pojedinac pokazao da je na terenu najbolji. Ukoliko ne prihvate taj način igre – sami će sebe diskvalifikovati. Igraće onaj ko bude želio da igra timski“, kazao je Simonović nakon meča.

Šef stručnog štaba „Lokomotive“ i nekad najbolje desno krilo Evrope Žikica Milosavljević čestitao je objema ekipama na dobroj igri, ocijenivši da je publika mogla da vidi odličnu rukometnu predstavu dvije nove ekipe u Premijer ligi, koje su i večeras pokazale da imaju kvalitet da se nose sa svim prvenstvenim rivalima.

Golmani su večeras posebno bili na visini zadatka – Božo Subotić iz „Lokomotive“ je upisao 15, a kapiten domaćih Luka Radović 10 odbrana.

Među Trebinjcima najefikasniji su bili Aleksandar Glendža i Vlado Draganić sa po pet pogodaka, te Lazar Janković sa četiri, dok je kod gostiju Aleksandar Dragutinović šest puta zatresao mrežu.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: