Ulični fudbal: Završen najmasovniji fočanski turnir | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Ulični fudbal: Završen najmasovniji fočanski turnir

Izvor: SRNA | Datum:30.07.2015.

"Samoborska 2015"Trijumfom ekipe „Kalista“, koja je u finalu savladala „Trezor-Uno“ sa 4:2, u Foči je završen treći turnir u uličnom fudbalu „Samoborska 2015″. Neobičan ambijent ograđenog školskog igrališta i specifična pravila igre, bez izvođenja auta na golove od košarkaških konstrukcija, ove godine su okupili rekordne 43 ekipe, sa više od 200 igrača.

Tribine igrališta Osnovne škole „Veselin Masleša“, pojačane montažnim tribinama sa Gradskog stadiona, bile su nedovoljne da prime sve posjetioce.

"Samoborska 2015"Mirko Kovač iz naselja Samoborska, koje je uz Asocijaciju mladih Foča organizator, kaže da prije tri godine kada su došli na ovu ideju nisu mogli ni slutiti da će turnir imati ovolike razmjere.

„Sve je krenule iz šale da osvijetlimo teren gdje smo svakodnevno igrali. Organizovali smo se, kupili reflektore i kada smo vidjeli da se svima sviđa, razglasili smo, tako da iz godine u godinu imamo sve više učesnika“, kaže Kovač.

"Samoborska 2015"Milan Krstić iz Asocijacije mladih ističe da ovaj turnir, koji je sinoć završen, ruši sve barijere.

„Ovo je najmasovniji turnir u opštini Foča, koji nas vraća u prošlost kada smo svi ispred svojih zgrada igrali lopte i košarke“, rekao je Krstić.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: