FK Leotar zna prioritete: Idemo u Prebilovce! | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

FK Leotar zna prioritete: Idemo u Prebilovce!

Izvor: Sport 059 | Datum:31.07.2015.

Fudbalski klub Leotar poslao je zahtjev u FSRS da se odgodi utakmica 1. kola Prve lige RS između Leotara i Mladosti iz Velike Obarske. Razlog za odgađanje ove utakmice je osveštanje crkve u Prebilovcima i sahrana kostiju prebilovačkih mučenika iz Drugog svjetskog rata.

fk leo;

Ovo je događaj od velikog značaja za Hercegovinu, za srpski narod, ne samo u Hercegovini, već u cijelom svijetu, kaže Milan Tomanović, potpredsjednik UO Leotara. Zbog toga smo od FSRS tražili da se naša utakmica 1. kola u Velikoj Obarskoj odigra neki drugi dan, a taj dan neka odredi FSRS. Zahtjev smo poslali 24. jula, ali još nismo dobili nikakav odgovor. Bez obzira na njihovu odluku, sve selekcije FK Leotar, sa trenerima, zaposlenima i rukovodstvom će taj dan biti u Prebilovcima, a kao klub smo spremni da snosimo posljedice koje mogu da poristeknu u slučaju da nam FSRS ne udovolji. Zahtjev smo poslali 15 dana prije utakmice i ja lično ne vidim razlog da se utakmica ne odigra neki drugi dan.

Hram Vasrsenja Hristovog u Prebilovcima gradi se na mjestu nekadašnje spomen kosturnice u kojoj su bile položene kosti oko 4.000 Srba ubijenih u Drugom svjetskom ratu, a koja je 1992. minirana. U novoj crkvi biće položene i kosti koje su pronađene i sakupljene u Prebilovcima po povratku Srba u ovo mjesto.

Pozivamo sve svoje navijače, simpatizere i prijatelje kluba da se taj dan okupimo u Prebilovcima, da slavimo život i Vaskrsenje, kao što je rekao vladika Grigorije. Ovo je zaista veliki dan za nas u Hercegovini i FK Leotar kao najpoznatiji sportski kolektiv u Hercegovini osjeća potrebu da bude dio toga.


Č.M.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: