Izbor deset najboljih sportista RS: Bilećanka Milica Ivković - Iza mene godina iz snova | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Izbor deset najboljih sportista RS: Bilećanka Milica Ivković - Iza mene godina iz snova

Izvor: Glas Srpske | Datum:09.12.2018.

Članica Bimal Jedinstva, Bilećanka Milica Ivković (25) kandidat je Odbojkaškog saveza RS za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske za 2018. godinu.

Nakon što je osvojila trostruku krunu sa brčanskim klubom prošle sezone te ugrabila trofej Kupa Republike Srpske na početku ove, igračica koja igra na poziciji libera proglašena je i za najbolju odbojkašicu RS za ovu godinu.

- Ova godina mi je bila jedna od najboljih u karijeri. Ostvarila sam odlične rezultate sa ekipom.  Igrali smo Ligu šampiona, što je zaista sjajno iskustvo. Pokazali smo da imamo kvaliteta i za ozbiljnije protivnike. Drago mi je što ljubitelji odbojke mogu da gledaju dobre utakmice u BiH. Sa reprezentacijom sam igrala kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, tako da se sve odvijalo u sjajnom pravcu. Naredne godine imam ambicije da se otisnem u neki od evropskih klubova. Najvjerovatnije u Rumuniju, mada sam imala i ponude iz Finske - rekla je Ivkovićeva.

Ona je karijeru počela u Hercegovcu u rodnoj Bileći, gdje je je 2009. proglašena za najbolju sportistkinju grada. U Hercegovcu je ostala do 2011, potom je jednu sezonu provela u Gacku, a 2012. godine postala član BL Voleja. Poslije četiri godine igranja u gradu na Vrbasu krenula je put mađarskog Jezberenjija, gdje se zadržala jednu sezonu, da bi 2017. godine došla u Bimal Jedinstvo, sa kojim dominira na odbojkaškim terenima u BiH.

- Veoma sam srećna i smatram da se svaki rad, trud i upornost na kraju isplate. Prije svega bila sam veoma iznenađena kada sam proglašena za najbolju odbojkašicu RS, a onda sam ušla i u krug za sportistu godine. Samim tim što sam u toj priči mi zaista mnogo znači. Na meni je da napornim radom nastavim pružati dobre partije i u narednom periodu. Radujem se svakoj sljedećoj utakmici i želim da nastavim da pobjeđujem - zaključila je Ivkovićeva.

CEV kup
Odbojkašice Bimal Jedinstva igraće protiv francuskog Sent Rafaela u osmini finala CEV kupa, a Milica je rekla da će ona i njene saigračice imati šta da kažu u drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju.

- Igrali smo protiv Muluza u kvalifikacijama za Ligu šampiona ove sezone, tako da smo upoznati sa odbojkom koja će biti igrana u Francuskoj. Naše ambicije su da eliminišemo Sent Rafael, želimo da prođemo u četvrtfinale - rekla je Ivkovićeva.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: