Atraktivna igra, dosta lijepih golova i sjajni Vladan Danilović na startu Fudbal frendsa | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Atraktivna igra, dosta lijepih golova i sjajni Vladan Danilović na startu Fudbal frendsa

Izvor: foca24.info | Foto: foca24.info | Datum:01.08.2015.

Sutjeska-Zvezda 3:2U polufinalu 11. Fudbal frendsa, večeras će na Gradskom stadionu u Foči igrati Sutjeska-Olimpija i Rijeka-Željezničar. Sutjeska je napravila veliko iznenađenje savladavši Crvenu zvezdu sa 3:2, dok je Olimpija, nakon 1:1 i izvođenja penala, ukupnim rezultatom 4:1, bila bolja od novosadske Vojvodine. Najbolju utakmicu prvog dana odigrali su prošlogodišnji finalisti Rijeka i Budućnost. Podgoričani su vodili na poluvremenu 2:0, ali se Rijeka u nastavku uspjela vratiti i sa dva gola odličnog Domagoja Prpića izboriti penale u kojima je imala više sreće, pa je slavila ukupnim rezultatom 10:9. U posljednjem meču prvog dana, u derbiju dva najveća BH kluba, Željezničar je savladao Sarajevo sa 2:1.

Danilović donio pobjedu Sutjesci

Sutjeska je, baš kao i prije dvije godine, u četvrtfinalu bila bolja od Crvene zvezde. Domaćin je slavio sa 3:2, pa će beogradski crveno-bijeli takmičenje nastaviti u utješnom dijelu turnira u razigravanju od 5. do 8. mjesta. Još jednom se pokazalo da slavno ime kluba na terenu ne znači mnogo, pogotovo kada protivnik ima ogromnu želju za pobjedom, kao što su je imali kadeti Sutjeske. Junak meča je Vladan Danilović koji je postigao dva prelijepa pogotka.

Vladan DanilovićVladan Danilović

„ Od malena mi je san da igram protiv Zvezde, maštao sam o tome i san mi se ispunio. Nisam se nadao da ćemo pobijediti, ali svaka čast mojim saigračima, zasluženo smo slavili“, rekao je Danilović. Zvezda je u dva navrata uspjela smanjiti prednost Sutjeske, na 2:1 i 3:2, ali sa dva igrača manje, koji su u drugom poluvremenu opravdano dobili crvene kartone, nije imala snage za preokret. Igrač Crvene zvezde Miloš Nikolić sportski je čestitao protivniku na zasluženoj pobjedi.

Miloš NikolićMiloš Nikolić

„ Domaćin je više želeo pobedu, odlično su odigrali i svaka im čast“, rekao je Nikolić. Strijelci za Sutjesku bili su Vladan Danilović u 24. i 43. minutu i Marko Ivanović u 74, dok su golove za Zvezdu postigli Slađan Rakić u 50. i Nemanja Milunović u 75. minutu.

Olimpija slavi Kereca

U drugom meču 11. Fudbal frendsa, Olimpija i Vojvodina odigrali su neriješeno 1:1. Zmajčeki su poveli početkom drugog poluvremena preciznim udarcem Turkuza Mateuža, a Vojvodina je izjednačila u nadoknadi vremena preko Petra Mićina. Uslijedilo je izvođenje penala. Bile su dovoljne tri serije, jer odlični golman Olimpije Alion Kerec nije dozvolio protivničkim igračima da zatresu mrežu, dok su igrači Olimpije sva tri puta bili precizni, pa je meč završen ukupnim rezultatom 4:1 za Olimpiju. Golman Olimpije zasluženo na rukama svojih saigrača.

Alion Kerec

„ Gol u posljednjem minutu nas je presjekao, ali smo pokazali veliki karakter da se vratimo i spasimo u penalima. U Foči sam drugi put, ovo je predivan grad, volim ovdje da dolazim i nadam se da ću doći i kada budem u prvom timu Olimpije“, rekao je golman Kerec.

Rijeka se revanširala Podgoričanima

Žrijeb je odlučio da se prošlogodišnji finalisti Fudbal frendsa, ove godine sretnu već u četvrtfinalu. Rijeka i Budućnost odigrali su odličnu utakmicu, koja je završena neriješenim rezultatom 2:2, a nakon penala bilo je 10:9 za Rijeku. Po broju prilika, lijepih akcija i golova, može se slobodno reći da je ovo bio najkvalitetniji meč prvog dana turnira. Viđena su dva potpuno različita poluvremena. U prvom je dominirala Budućnost, a u drugom Rijeka.

Rijeka-Budućnost

Podgoričani su poveli u 6. minutu golom Vladana Burzana, a u 39. minutu vođstvo Podgoričana uduplao je Lazar Vujošević. Đetići su propustili veliki broj prilika, pa im se to vratilo u nastavku meča. Rijeka se probudila nakon 10-ak minuta igre u drugom poluvremenu i do kraja je uspjela da izjednači golovima Domagoja Prpića u 55. i 65. minutu. Prpić je oba puta mrežu zatresao snažnim udarcima sa dvadesetak metara. U penal lutriji, izvodilo se devet serija, a više sreće imali su Riječani koji su se tako revanširali Podgoričanima za poraz u prošlogodišnjem finalu.

„Slabije smo odigrali u prvom poluvremenu, ali smo uspjeli da se vratimo i pokažamo koliko vrijedimo. Budućnost je dobra momčad, imaju dobru školu nogometa, ali smo ipak pokazali da smo bolji. Želimo da osvojimo prvo mjesto“, istakao je Prpić, dodavši da se u Foči lijepo osjećaju i da su dobro ugošćeni.

Trijumf Želja u sarajevskom derbiju

Prvi dan 11. Fudbal frendsa završen je velikim sarajevskim derbijem između Željezničara i Sarajeva. Plavi momci ovoga puta bili su bolji od bordo tima. Željo je slavio sa 2:1 golovima svog kapitena Denisa Žerića u 45. i 75. minutu, a strijelac za Sarajevo bio je Stefan Bošnjak u 58. minutu.

Željezničar-Sarajevo„Derbi je uvijek teška utakmica. Mislim da smo više pokazali“, rekao je Žerić. Nakon prvog dana jasno je da će Fudbal frends dobiti novog šampiona, jer su jedina dva osvajača „titule prijateljstva“ među ovogodišnjim učesnicima- Zvezda i Budućnost eliminisani iz borbe za trofej.

Raspored drugog dana

Prvo polufinale Sutjeska-Olipmija igra se od 19.00 časova, a drugo Rijeka-Željezničar od 20:30. Prethodno će se igrati mečevi za plasman od 5. do 8. mjesta: Crvena zvezda-Vojvodina od 16.00 i Budućost-Sarajevo od 17.30.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: