Ime koje treba zapamtiti: Petnaestogodišnji NIKOLA RADOVANOVIĆ - košarkaška senzacija iz Nevesinja | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Ime koje treba zapamtiti: Petnaestogodišnji NIKOLA RADOVANOVIĆ - košarkaška senzacija iz Nevesinja

Izvor: hotsport.rs/mondo/herceg tv | Datum:22.12.2018.

Talentovani Nevesinjac Nikola Radovanović proglašen je za najperspektivnijeg  mladog sportistu Republike Srpske.

Pionirski prvak Bosne i Hercegovine, dva puta je proglašen za najboljeg igrača u ligama mladih Evrope. Član je reprezentacije Srbije do 16 godina i trenutno je jedan od najboljih košarkaša Prve muške lige Republike Srpske, iako mu je tek 15 godina.

Budućnost iz Bijeljine u svojim redovima ima jednog od najtalentovanijih imena srpske košarke trenutno, Nikolu Radovanovića koji je rođen 2003. godine, ali je već zakoračio u seniorske vode gdje se, za sada, odlično snalazi.

Nikola je počeo da ozbiljnije trenira košarku prije tri godine kada je došao u Budućnost. Prije toga je igrao "basket" sa drugarima u rodnom Nevesinju i bio član KK Velež.

"Imali smo možda jedan ili dva treninga sedmično. U suštini kao da se nisam ni bavio košarkom. Pretežno sam igrao na ulici sa drugarima", kaže Radovanović .

Sudbina ovog dječaka se promijenila kada je otišao da odradi nekoliko treninga u sarajevskim Sparsima, ali ga je na njima primijetio trener Budućnosti Dario Čojić koji ga je ubijedio da dođe u Bijeljinu.

Brojke govore same za sebe:  15-godišnji Radovanović je ove sezone na devet mečeva u prosjeku postizao 17,8 poena i hvatao 5,9 skokova, sa prosječnih 14,6 indeksnih poena. Početkom ovog mjeseca bio je dominantan u utakmici protiv ekipe Sokoca, u kojoj je postigao čak 34 poena.

Radovanoviću se predviđa blistava karijera, a očekuje se da će uskoro pojačati neki od najzvučnijih timova u regionu.

Za Nevesinjca je interes pokazao veliki Real iz Madrida u čijem dresu je odigrao i jedan turnir.

"Ovdje ću ostati barem do kraja sezone, za dalje ne znam", kaže Nikola.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: