Trebinje sutra domaćin Božićnog šahovskog turnira | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Trebinje sutra domaćin Božićnog šahovskog turnira

Izvor: radio trebinje | Datum:11.01.2019.

U organizaciji Šahovskog kluba „Leotar“, sutra će se u Trebinju održati tradicionalni Božićni šahovski turnir.

Milan Mičeta, predsjednik ovog kluba, za Radio Trebinje kaže da će se prijave za takmičenje primati još sutra do 9 časova.

Lani smo imali 104 učesnika i bilo je manje nagrada, a sada je nagradni fond podignut na veći nivo – tako da očekujem više takmičara iz našeg grada i iz regiona“, priča Mičeta.

On je dodao da se igra po švajcarskom sistemu, u devet kola po 15 minuta.

Ukupni fond je 2.550 KM, a obezbjedio ga je Grad Trebinje.

Turnir se igra u gornjoj sali hotela „Leotar“, a početak je u 10 časova.

Šah se vraća u naš grad

Prema Mičetinim riječima, zahvaljujući Gradskoj upravi šah u našem gradu će se podići na viši nivo jer to ovaj sport svakako zaslužuje.

Moram se zahvaliti Luki Petroviću i Iliji Tamindžiji koji su nam pružili ogromnu pomoć i mi smo danas premijerligaši, a gdje god gostujemo osvajamo prva mjesta. Evo, nedavno je naš kapiten Miloš Vlatković prvo mjesto osvojio u Međugorju. Gradska uprava nam je dala prostorije na Marin dvoru. One sada nisu uslovne, ali imamo njihovu garanciju da će se opremiti i na najviši nivo podići. Za jedno mjesec, dva bi se trebale renovirati“, objašnjava Mičeta za Radio Trebinje.

On kaže da će po renoviranju prostorija sa radom početi i škola šaha. Za djecu će biti besplatna, dok će za odrasle mjesečna članarina iznositi simboličnih 10 maraka.

Vrlo je važno djecu vratiti sa ulice, učiti ih pravim vrijednostima. Djeca nas već zovu i pitaju kada počinjemo – i to je nama vjetar u leđa“, zaključuje Mičeta.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: