Na Mosku počela Prva šahovska liga RS | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Na Mosku počela Prva šahovska liga RS

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:11.08.2015.

Na Mosku, u motelu Konak, juče je počela Prva šahovska liga Republike Srpske za seniore, žene i omladince.


Osamnaestog avgusta predviđeno je zatvaranje turnira i proglašenje pobjednika u kategoriji seniora. Žene i omladinici završavaju ranije. Predviđeno je da takmičenje traje tri dana, potvrdio nam je Veselin Milićević, predsjednik Šahovskog kluba „Hercegovac“ iz Bileće koji je tehnički organizator turnira. Pravilnikom je predviđeno da nastupa deset klubova ali Banjalučani nijesu došli. Igra se devet kola a sudije su međunarodne za sve kategorije.

Na Mosku će se okupiti oko 100 šahista od kojih neki i sa zvanjem velemajstora koji nastupaju i u Srbiji i Crnoj Gori. Činjenica da Banjaluka kao najveći grad u Republici Srpskoj nije poslala svoj klub, govori kakvo je stanje u zemlji kada je u pitanju šah . Da stvari ne stoje dobro potvrdio nam je i predsjednik Šahovskog saveza RS Pantelija Dakić koji je prisustvovao svečanom otvaranju.

„ Od ministarstva dobijamo samo 2000 KM, možete misliti šta sa tim novcem možemo učiniti. Molimo, sakupljamo ali ipak uspijevamo organizovati sva takmičenja“ , kaže Dakić. Što se tiče ekipa iz Hercegovine u prvoj ligi za seniore se takmiče „Mladost“ iz Gacka i „Hercegovac“ iz Bileće. Iako nijesu imali uslova da angažuju poznatija imena očekuju solidne rezultate, minimalno opstanak u ligi.

Mladi šahisti iz Bileće okupljaju se u klubu „Osnovac“ koji se takođe takmiči na prvenstvu. Organizator takmičenja je Šahovski savez Republike Srpske a tehnički organizator klub „Hercegovac“ iz Bileće.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: