Trebinjski biciklisti gospodari Durmitorskog prstena | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Trebinjski biciklisti gospodari Durmitorskog prstena

Izvor: Herceg TV | Foto: Vuk Gaćinović | Datum:17.08.2015.

Osam članova biciklističke sekcije PD „Vučji zub“ iz Trebinja proteklog petka (14.08) odvezli su jednu od najpoznatijih biciklističkih staza u Crnoj Gori tzv. Durmitorski prsten. Dužina staze je oko 88 km i prolazi kroz Nacionali park Durmitor.


„Veoma lijep, živopisan ali i fizički zahtjevan Durmitorski prsten u dužini od 88 KM pružio nam je svu svoju ljepotu (a za uzvrat, kako to obično biva, uzeo nam svu našu snagu). Krenuli smo sjevernom stranom prstena u 8 sati ujutro. Iz Žabljaka prema kanjonu Tare, pa preko Male Crne Gore i Nedajna prema Trsi. Prsten smo zatvorili vrativši se južnom stranom Nacionalnog parka preko Boričja, Dobrog Dola i Viraka do Žabljaka oko 17 časova.“ – napisao je u svom izvještaju na društvenim mrežama Mićo Milošević, jedan od učesnika vožnje.

Što se tiče kondicione zahtjevnosti ova tura spada u teže s obzirom da se tokom staze savlada ukupno skoro 2000 mnv jer vožnja podrazumijeva veliki broj uspona i spuštanja. Upravo zbog toga biciklistima je potreban veliki oprez pri spuštanju. Naime, na pojedinim mjestima se spušta i do 400mnv u par kilometara. Interesantno za ovu vožnju je velika razlika u godinama pojedinih učesnika, Vojo Prelević stariji je od Miloša Bodiroge tačno 53 godine.


(TANJA TOMIĆ ŠKERO)


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: