Srpski olimpijac na streljačkom kampu u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Srpski olimpijac na streljačkom kampu u Trebinju

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:20.08.2015.

Ovogodišnja „Ljetna škola sporta Republike Srpske″ biće zatvorena u nedjelju, 23. avgusta, a u protekla dva mjeseca okupila je više od hiljadu sportista koji se takmiče u 19 disciplina. Trenutno u Trebinju boravi pedeset mladih strijelaca iz Ugljevika, Teslića, Sokoca i Gacka.

Nema sumnje, ove godine će imati od koga učiti. Promoter kampa je Milutin Stefanović, peti strijalac na svijetu u disciplini vazdušna puška. Milutin je izborio normu za nastup na predstojećoj olimpijadi u Riju a u Trebinje je došao da podrži mlade strijelce.

Milutin Stefanović

„Pokušaću savjetima, iskustvom i neobaveznom pričom da im dam elana da se i dalje bore i da im predočim pravu sliku o vrhunskom streljaštvu. To je zadatak svih sportista i sportskih radnika“, kaže Stefanović.

Prema njegovim riječima i u Srbiji postoji dosta sličnih kampova i svi vrhunski sportisti su prošli kroz njih.

U Trebinje su stigli strijelci mlađih kategorija koji se takmiče u disciplinima vazdušni pištolj i vazdušna puška, žene i muškarci. Na kraju kampa biće organizovan turnir a najbolji pojedinci će dobiti medalje.

Spaso Škoro

„Sto se tiče streljaštva ovo je ključni kamp. I srijelci i treneri razmjenjuju iskustva. Fokus je na mladosti i ovdje su najperspektivniji strijelci Republike Srpske“, kaže Spaso Škoro, trener u Streljačkom klubu „Leotar“ iz Trebinja.

Od ekipa iz Hercegovine pored Trebinjaca na kampu su i Gačani. Inače Streljacki klub „Mladost“ je jedan od najuspješnijnih u Republici Srpskoj.

Momo Vuković

„Mi smo u mlađim kategorijama dobri, medjutim kad od takmičara očekujemo najbolje rezultate oni odlaze na fakultete i to je najveći problem klubova u malim sredina“ , kaže Momo Vuković , trener gatačkih strijelaca.

Problem su i finansije, iako je ministarstvo pokrilo troškove boravka neke ekipe ipak nijesu uspjele doći.


Marija Manojlović


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: