Trebinje: Memorijal MILOŠ MRDIĆ okupio mladost džudoa iz regiona | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Trebinje: Memorijal MILOŠ MRDIĆ okupio mladost džudoa iz regiona

Izvor: radio trebinje | Datum:16.02.2019.

Džudo klub „Leotar“ danas je domaćin 16. Kupa Trebinja i 9. Memorijala „Miloš Mrdić“, na kojem učestvuje više od 500 džudista svih kategorija, osim seniorskih, iz BiH, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Makedonije, Švedske i Ukrajine.

Turnir je otvorio Mirko Ćurić, zamjenik gradonačenika Trebinja, koji je zaželio dobrodošlicu sportistima i sportskim radnicima u ime Grada Trebinja i poželio im ugodan boravak u našem gradu.

Organizovanjem ovog memorijalnog turnira nastojimo da na naljepši mogući način čuvamo uspomenu na sjajnog sportistu i čovjeka, našeg Miloša. Želim dobrodošlicu svima u Trebinje, grad mladosti i sporta, grad čije je trajno opredijeljenje da gradi budućnost koja podrazumijeva razumijevanje, poštovanje i saradnju“, rekao je Ćurić na svečanom otvaranju u Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“.

On je dodao da je gradska uprava uvrstila ovaj turnir u kalendar značajnih sportskih dešavanja u gradu i svesrdno ga podržava jer na najljepši način promoviše jačanje sportskog duha i duha zajedništva i prijateljstva među mladima.

Mitar Mrdić, u ime organizatora – Džudo kluba „Leotar“, navodi da je izuzetno zadovoljan brojem učesnika, izražavajući nadu da će turnir u narednom periodu imati predznak evropskog takmičenja.

Izuzetno smo zadovoljni impozantnim brojem učesnika – takmiči se oko 500 mladih džudista, u svim uzrasnim kategorijama osim seniroske – poletarci, pioniri, kadeti i juniori. Nadamo se da ćemo danas gledati odlične borbe. Ovdje su prvi put takmičari iz Švedske, njima naročito zahvaljujemo jer su prešli dalek put. Drago nam je da je turnir postao prepoznatljiv ne samo u regionu, već i u pojedinim evropskim državama, uvjereni smo da će vremenom ovaj turnir prerasti u evropsko takmičenje“, kaže Mrdić.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: