Jovo Mišeljić na čelu stručnog štaba | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Jovo Mišeljić na čelu stručnog štaba

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:25.08.2015.

Upravni odbor FK „Velež“ za šefa Stručnog štaba imenovao je fudbalsku legendu nevesinjskog kluba Jova Mišeljića. Novo rukovodstvo Veleža je tako ispunilo obećanje da će  ozbiljno poraditi  na konsolidaciji kluba i vraćanju  ugleda najstarijem sportskom kolektivu u Nevesinju.

Mišeljić  iza sebe ima bogato igračko iskustvo, a okušao se i kao trener mlađih selekcija na Kipru. Nakon briljantnih nastupa za Velež krajem osamdesetih godina, prešao je u Leotar, a kasnije u Radnički iz Niša.Nakon toga nakratko odlazi u Badahoz i nakon samo godinu dana  provedenih u Španiji prelazi na Kipar. Nastupao je za Aris, Apolon, Atinaikos, Proleter (Z) i OFK Niš.

Mišeljić kaže da ga za Velež vežu lijepe uspomene i da će pokušati da pomogne klubu koliko je u njegovoj moći. Prvu prozivku igrača za novu sezonu zakazao je  na Gradskom stadionu, uz petak, 28. avgusta u 17 časova.

U arhivi smo pronašli utakmicu iz 1989. godine kada je nevesinjski klub pobjedom nad Leotarom osvojio pobjednički pehar Fudbalskog kupa MFS Mostar i plasirao se u 1/64 finala Fudbalskog kupa Jugoslavije. Velež u čijem sastavu su bili Jovo Mišeljić i Vidak Bejatović imao je te sezone moćnu ekipu koja se, nažalost, nije zadržala na okupu, a imala je kvalitet za velike domete.


 VELEŽ – LEOTAR 2:1

Gradski stadion u Nevesinju, Gledalaca: 1.500. Strijelci: Lučić u 20. min. ( iz jedanaesterca) za Leotar, V.Bejatović u 30. i Rojević u 60. min. za Velež.

VELEŽ: Grizović, B.Bejatović, D.Ratković, M.Ratković, Žerajić, Vujinović, Rojević (Mirić), V.Bejatović, Stojić, Goluža (Pikula), Mišeljić.

LEOTAR: Klimović, Kurtović, Čolak, Spajić, Begović (Šarović), Koprivica, Lučić, Radović, Bujak, Gaćinović, Gudelj (Škrba).


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: