Plivači KVS 'Leotar' odlični na zimskom prvenstvu RS | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Plivači KVS 'Leotar' odlični na zimskom prvenstvu RS

Izvor: herceg tv | Datum:04.03.2019.

Plivači KVS Leotar nastupili su na zimskom prvenstvu Republike Srpske u plivanju gdje su osvojili ukupno 19 medalja - 2 zlatne, 8 srebrenih i 9 bronzanih.


Na takmičenju je učestvoval  214 plivača iz osam klubova, a KVS Leotar  je predstavljalo dvanaest plivačakoji su ostvarili odličan rezultat - u apsolutnoj ekipnoj kategoriji, po FINA bodovima zauzeli su odlično četvrto mjesto.


Najuspješniji takmičar KVS „Leotar“ bila je Helena Lakić sa osvojenih 9 medalja. Helena je postala kadetski prvak RS na 50 m leđno i 50 m prsno, viceprvak RS u kadetskoj kategoriji postala je u disciplinama 100m leđno, 50m delfin, 100m mješovito i 200m leđno.

Helena je postala viceprvak Republike Srpske u apsolutnoj kategoriji u disciplini 50 m leđno, a u apsolutnoj kategoriji osvojila je i dvije bronzane medalje na 200 m leđno i u štafeti 4x100 mješovito.

Teodora Kraljević postala je kadetski viceprvak u disciplinama 50 m slobodno, 400 m slobodno i 800 m slobodno, te osvojila i bronzane medalje u kadetskoj kategoriji u disciplini 100 m i 200 m slobodno i u apsolutnoj kategoriji u štafeti 4x100 mješovito.

Maja Špirto osvojila je u omladinskoj konkurenciji bronzane medalje na 400m i 800m slobodno i u apsolutnoj kategriji u štafeti 4x100 m mješovito. Kristina Piljević osvojila je bronzane medalje u omladinskoj kategoriji na 100 m i 200 m prsno kao i bronzu u štafeti 4x100 m mješovito u apsolutnoj kategoriji. Jovan Vukoje osvojio je bronzanu medalju u disciplini 400 m mješovito u pionirskoj kategoriji.

"Sa onim što su naši plivači prikazali na ovogodišnjem zimskom prvenstvu u Banjaluci možemo da budemo prezadovoljni. Pored osvojenih medalja, svi naši plivači su ostvarili veliki individualni naredak u svojim disciplinama a Helena Lakić se nalazi na ulasku u reprezentaciju BiH, to treba da „ovjeri“ na predstojećem zimskom prvenstvu BiH. U ekipnoj konkurenciji, u apsolutnoj kategoriji, po FINA bodovima, naši plivači zauzeli su četvrto mjesto i trenutno je realno, s obzirom na uslove za treniranje, da su ova tri Banjalučka kluba ispred nas. Mi nastavljamo dalje sa radom, pred nama su nova takmičenja i nadamo se i novim uspjesima", kaže Veljko Piljević, trener u KVS Leotar.

Plivače KVS Leotar već narednog vikenda očekuje zimsko prvenstvo Bosne i Hercegovine koje će biti održano u Banjaluci.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: