ŽOK Gacko učestvuje u Balkanskom kupu | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

ŽOK Gacko učestvuje u Balkanskom kupu

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:01.09.2015.

Odbojkašice Gacka, aktuelne vicešampionke i finalistkinje kupa Bosne i Hercegovine, ove sezone učestvovaće u Balkanskom BVA Kupu koji organizuje balkanska odbojkaška federacija a u kojem pravo nastupa imaju timovi iz 11 zemalja balkanskog regiona.


Gacko je na osnovu ostvarenih rezultata u protekloj sezoni steklo pravo da učestvuje u CEV Čelendž kupu, trećem po kvalitetu kontinentalnom takmičenju klubova, ali zbog velikih finansijskih obaveza i želje za većim brojem kvalitetnih međunarodnih mečeva odlučeno je da se učestvuje u Balkanskom kupu.

Balkanski kup za odbojkašice odigraće se u Srbiji u Lajkovcu od 25-og do 27-og septembra a rivali gačankama biće domaća ekipa Železničara, turski Trabzon i rumunski tim Targu Mureš. Turnir će trajati tri dana, igraće se po sistemu svako sa svakim a pobjednik BVA Balkanskog kupa ostvariće pravo učešća u Čelendž kupu gdje ih očekuje grčka ekipa Panaksiakos.

Trener gačanki Ivan Maljević kaže da će ovo biti veliko iskustvo za njegovu mladu ekipu i da ih očekuju dueli sa izuzetno kvalitetnim ekipama.

"Turnir će ove godine biti izuzetno jak. Učestvovaće ekipa Trabzona koja je osvojila peto mjesto u jednoj od najjačih evropskih liga, tu je i ekipa Targu Mureša koja je igrala odlično u izuzetno jakoj rumunskoj ligi kao i nezgodni tim Železničara. Očekuju nas teški mečevi protiv izuzetno jakih ekipa, ali to za nas predstavlja motiv više da se pokažemo u što boljem svjetlu i steknemo jedno značajno međunarodno iskustvo" - rekao je Maljević za Herceg TV.

U odnosu na proteklu sezonu ekipa Gacka ostala je skoro nepromijenjena. Klub je napustila samo mlada Milena Kovačević, dok je nekoliko igračica iz šampionske generacije kadetkinja priključeno prvom timu.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: