Odbojkašice 'Hercegovca' vicešampionke Republike Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Odbojkašice 'Hercegovca' vicešampionke Republike Srpske

Izvor: Radio Bileća | Foto: Radio Bileća | Datum:22.04.2019.

Nakon tri odigrana meča i dvije zabilježene pobjede odbojkašice „Hercegovca“ izborile su plasman na završnicu Prvenstva BiH. 


Na finalnom turniru za prvaka Republike Srpske u kadetskoj konkurenciji odbojkašice „Hercegovca“ osvojile su drugo mjesto. Pehar za prvaka Srpske podigle su odbojkašice „Bimal- Jedinstva“ iz Brčkog, dok su trećeplasirane odbojkašice „Drine“ iz Zvornika.

Za najbolju igračicu turnira proglašena je Irena Vukoje, članica „Bimal-Jedinstva“ iz Brčkog, koja je prve odbojkaške korake napravila u Bileći.

„Bileća je bila domaćin završnog turnira za kadetkinje, a u narednoj sedmici dočekaćemo i najbolje odbojkašice Srpske u juniorskoj konkurenciji. Naša dvorana je pravi dom odbojke. Ovo nije prvi put da mi organizujemo ovako značajna takmičenja“; kaže predsjednik OK “Hercegovac“ Borisav Vukoje.

Ekipa „Hercegovca“ svojim dobrim rezultatima obezbjeđuje Bileći mogućnost da bude domaćin značajnih turnira.

„Ovo je pravi mali praznik odbojke, pored sportskog značaja, moramo pomenuti i ostvareni broj noćenja. Preko 160 noćenja zabilježimo za vrijeme turnira. Moram istaći da ništa ne bismo mogli ostvariti da nemamo podršku Opštine Bileća i našeg sponzora, Hidroelektrana na Trebišnjici“; kaže Borisav Vukoje koji je uputio zahvalnost upravi „HET-a“ bez čije pomoći „Hercegovac“ ne bi mogao ni učestvovati na prvenstvima.

Odbojkašice „Hercegovca“ juče su nadigrale ekipu OK „Drina“ i na otvaranju završnog turnira za prvaka RS upisale prvu pobjedu maksimalnim rezultatom 3:0 (25:16, 25:10, 25:14).

Prvog dana turnira snage su odmjerili i ŽOK “Bimal-Jedinstvo“ i ŽOK „Gradiška“, odbojkašice iz Brčkog slavile su rezultatom 3:0 (po setovima 25:16, 25:14 i 25:20). Tim iz Gradiške poražen je i od ekipe „Drine“ rezultatom 3:0 ( 25:16, 25:10 i 25:17).

Odbojkašice „Hercegovca“ danas su poražene od ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ i tako izgubile šansu da odbrane titulu prvaka Republike Srpske. Naše odbojkašice pobjedile su prvi set rezultatom 25:14, ali su djevojke iz Brčkog došle do željene igre i pobjedile rezultatom 3:1 (25-14, 17-25, 12:25,21:25).

Meč između odbojkašica iz Brčkog i Zvornika igrao se u pet setova. Brčanke su slavile rezultatom 3:2 (25:20, 24:26, 25:13, 13:25, 15:13).

U posljednjem meču turnira „Hercegovac“ je savladao ŽOK „Gradiška“ 3:0 (25:22, 25:7, 25.14).

Bileća će u utorak i srijedu biti domaćin i završnog turnira za prvaka RS u juniorskoj konkurenciji.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: