Bilećki srednjoškolci osvojili prvo mjesto na Malim olimpijskim igrama u Doboju | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Bilećki srednjoškolci osvojili prvo mjesto na Malim olimpijskim igrama u Doboju

Izvor: Radio Bileca | Datum:07.05.2019.

Učenici Srednjoškolskog centra "Golub Kureš" osvojili su prvo mjesto u malom fudbalu na turniru Malih olimpijskih igara /MOI/ za srednje škole koji je proteklog vikenda održan u Doboju.

Na Republičkom takmičenju učestvovali su pobjednici šest regija, i to: Sarajevsko-romanijske, hercegovačke, banjalučke, prijedorske, semberske i dobojske regije.

U prvoj utakmici, Bilećani su pobijedili vršnjake iz banjalučke Gimnazije rezultatom 3:0. Na premijernoj utakmici golove za Bilećane postigli su Aleksandar Ivković, Boris Ivković i Lazar Mrkaić.

U drugom meču za prvo mjesto u grupi, naši srednjoškolci su poraženi od Srednjoškolskog centra "Vasilije Ostroški" sa Sokoca rezultatom 2:1. Strijelac jedinog pogotka za SŠC "Golub Kureš" bio je Živko Daković.

U polufinalu učenici Srednjoškolskog centra "Golub Kureš" su se sastali sa Srednjom školom "Nikola Tesla" iz Teslića. Nakon velike borbe, golovima Borisa Ivkovića i Gavrila Popadića, slavili su bilećki srednjoškolci sa 2:1.

U drugom polufinalnom meču "Elektro-tehnička škola" iz Prijedora je bila bolja od SŠC "Vasilije Ostroški" sa Sokoca, pa su u finalu igrali učenici iz Bileće i Prijedora.

U finalnoj utakmici naši srednjoškolci su slavili minimalnim rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je Boris Ivković.

Za najboljeg strijelca proglašen je Boris Ivković, dok je najbolji golman bio Damjan Aleksić učenici SŠC "Golub Kureš".

Za SŠC "Golub Kureš" nastupali su: Damjan Aleksić, Boris Ivković, Živko Daković, Vuk Milenić, Aleksandar Ivković, Sreten Milošević, Lazar Mrkaić i Gavrilo Popadić. Ekipu su vodili profesori Miroslav Perućica i Dobroslav Tabaković.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: