Plivačima Leotara 11 medalja na petom 'Aqua kupu' u Sarajevu | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Plivačima Leotara 11 medalja na petom 'Aqua kupu' u Sarajevu

Izvor: HERCEG TV | Datum:25.05.2019.

U organizaciji Plivačkog kluba „Aqua“ iz Sarajeva održan je jednodnevni međunarodni plivački miting „Aqua kup“ 2019.

Miting je održan na Olimpijskom bazenu Otoka. Na ovom međunarodnom plivačkom mitingu učešće je uzelo 18 klubova iz Bosne i Hercegovine sa ukupno 291 takmičarom od čega je 168 u muškoj i 123 u ženskoj konkurenciji.

Plivački vaterpolo klub „Leotar“ na ovom takmičenju predstavljalo je 13 plivača: Veljko Jovanović, Miloš Ćeranić, Nikola Lješković, Matija Jovanović, Andrej Lučić, Mihailo Ilić, Miljan Milidragović, Stefan Bovan, Luka Ratković, Helena Jovanović, Ana Stanković, Lara Pujić i Sanja Krivoglav.

Plivači Leotara osvojili su ukupno jedanaest medalja, od čega je pet zlatnih, tri srebrne i tri bronzane.

Zlatne medalje osvojilu su: Veljko Jovanović u disiciplinama 50 metara leđno i 100 metara slobodno, Miloš Ćeranić u disciplini 50 metara delfin i Nikola Lješković u disciplinama 50 i 100 metara leđno.

Srebrne medalje osvojili su: Sanja Krivoglav u disciplinama 50 metara slobodno i 100 metara leđno i Veljko Jovanović u disicplini 100 metara leđno.

Bronzane medale osvojili su: Miloš Ćeranić u disciplini 50 metara leđno, Veljko Jovanović u disicplini 50 metara slobodno i Helena Jovanović u disciplini 100 metara delfin.

Plivače Leotara očekuje nastup na Republičkom prvenstvu koje se održava u Banjaluci 01. i 02. juna, a poslije Republičkog prvenstva naši plivači uzimaju učešće na Državnom prvenstvu koje se održava u Sarajevu 07, 08 i 09 juna.

Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: