Tradicionalnim druženjem na Alagovcu otvorena ribolovna sezona | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Tradicionalnim druženjem na Alagovcu otvorena ribolovna sezona

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:10.06.2019.

Tradicionalnim druženjem nevesinjskih ribolovaca na obali jezera Alagovac danas je ozvaničen početak ribolovne sezone na vodama kojima gazduje istoimeno Sportsko-ribolovno društvo.

Uz takmičenja, trpezu i prijateljske razgovore sportski ribolovci su pravili planove za naredni period. Iskazali su opredjeljenje za očuvanje prirode i ribljeg fonda i najavili intenzivnu borbu protiv krivolova. Kao potrvdu te namjere simbolično su spalili mrežu zaplijenjenu krajem aprila u zoni stroge zabrane ribolova, poručivši krivolovcima da će sve nedozvoljene radnje biti zakonski sankcionisane.

Članovi nevesinjskog Sportsko-ribolovnog društva sezonu su počeli Opštinskim takmičenjem u lovu ribe udicom na plovak. U prvom od četiri planirana kola najviše uspjeha imali su Goran Simeonović, Gradimir Spremo i Željko Žerajić. Završnica ovog sportskog takmičenja održaće se u avgustu, kada će biti proglašen i pobjednik.

Govoreći o planovima za naredni period, predsjednik SRD „Alagovac“ Gradimir Spremo najavio je sređivanje pristupnih puteva jezeru, nastavak poribljavanja, postavljanje kontejnera za otpad i čišćenje priobalnog pojasa. On je naglasio da nevesinjski ljubitelji prirode imaju podršku opštine Nevesinje i preduzeća „Hidroelektrane na Treišnjici“.

Spremo koji je i potpredsjednik Ribolovnog saveza RS kaže da je glavna vizija nevesinjskog Društva popularizacija i omasovljenje sportskog ribolova i očuvanje prirode.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: