Ljetna škola sporta u Trebinju okupiće 1.000 sportista | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Ljetna škola sporta u Trebinju okupiće 1.000 sportista

Izvor: Radio Trebinje | Datum:30.06.2019.

Ministar porodice, omladine i sporta Srpske Sonja Davidović rekla je večeras u Trebinju na otvaranju 18. Škole sporta RS, koja će do 25. avgusta okupiti 1.000 sportista, da je Ministarstvo za realizaciju ovog projekta izdvojilo 200.000 KM. Ona je navela da će Ministarstvo finansirati troškove smještaja i ishrane za 800 perspektivnih sportista iz Republike Srpske i 50 iz Srbije.

“Već 18 godina se uspješno realizuje projekat Ljetna škola sporta. Kao i prethodnih godina, baza je u Trebinju, gdje će učestvovati 17 sportskih saveza, a 12 saveza će svoje aktivnosti u okviru ovog projekta organizovati u drugim regijama širom Srpske – Jahorini, Prijedoru, Kozarskoj Dubici, Višegradu…”, rekla je Davidovićeva.

Prema njenim riječima, u okviru “Ljetne škole sporta” biće organizovane i edukativne radionice o aktuelnim temama iz oblasti sporta.

Danas, prvi dan, stižu plivači.

Ona je istakla da resorno ministarstvo svih godina uspješno sarađuje sa Javnom ustanovom “Dom učenika” Trebinje, te zahvalila rukovodstvu ove ustanove za podršku u organizaciji ovog projekta.

“Tu su i Džudo klub `Leotar`, Javna ustanova `Bazeni`, `Hidroelektrane na Trebišnjici`, `Elektroprivreda Republike Srpske` i grad Trebinje, odnosno gradonačelnik, koji su nam pružili podršku u organizaciji ove sportske manifestacije”, navela je Davidovićeva.

Ona je rekla da je veliki značaj organizacije ovakvih manifestacija i aktivnosti, kao i kampova gdje sportisti i djeca, kako je navela, imaju priliku da se druže i upoznaju jedni druge, ponesu najljepše uspomene iz grada u kojem borave, te da se posvete sportskim aktivnostima zbog kojih su tu

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić  istakao je da će ova manifestacija i ubuduće imati podršku Grada Trebinja.

„Bez ulaganja u omladinu,  pitanje je šta nam je to onda potrebno, ako nam mlađi ljudi odlaze“, kazao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: