U Gacku održano 4. kolo šahovskog turnira Stare Hercegovine | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

U Gacku održano 4. kolo šahovskog turnira Stare Hercegovine

Izvor: Opština Gacko | Datum:01.07.2019.

Proteklog vikenda u prostorijama SŠC „Pero Slijepčević“ Gacko, održano je 4. kolo turnira Stare Hercegovine u šahu, za djecu uzrasta od 6 do 17 godina. Učestvovali su takmičari iz Ljubinja, Bileće, Trebinja i Nevesinja.

Takmičar iz Ljubinja, Vuk Brborić bio je najbolji u kategoriji od 6 do 8 godina. Gačani, Pušara Đorđe i Savić Miljan ostvarili su najbolje rezultate u kategorijama od 8 do 12 i 12 do 17 godina.

Prema riječima predsjednika ŠK „Mladost“ iz Gacka, Anđelka Nikitovića, jučerašnji turnir je protekao u odličnoj atmosferi, dobroj pripremi i organizaciji.

„Bilo je ukupno 38 takmičara, koji su se takmičili u tri kategorije. Najviše je bilo djece u kategoriji od 6 do 8 godina. Divno su se družili. Posmatrali smo njihove partije koje su bile izuzetno kvalitetne, što znači da sigurno tu ima velikih talenata, a najbitnije za djecu tog uzrasta je da vole igrati šah. Perspektiva je pred njima, a naravno da od njih sve zavisi“, rekao je Nikitović.

Poslednje kolo turnira igra se u Trebinju, a nakon toga po tri najbolja takmičara iz svake grupe takmičiće se na Međunarodnom turniru, koji je planiran krajem ovog mjeseca.

Nikitović je najavio i odlazak tri dječaka iz ŠK „Mladost“ Gacko na desetodnevni kamp, koji će od 11. jula biti organizovan u Trebinju. Kako je istakao, nastoje sa djecom da učestvuju na što više takmičenja i drugih šahovskih druženja, jer samo na takav način mogu se postići zapaženi rezultati.

Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: