Gajdobra: Košarkaši Hercegovca osvojili Ljetnju ligu KSV | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Gajdobra: Košarkaši Hercegovca osvojili Ljetnju ligu KSV

Izvor: OPŠTINA BP | Datum:08.07.2019.

U nedelju (07.07.), Sportski centar u Gajdobri je bio poprište borbe za šampionsku titulu ovogodišnje Letnje lige Košarkaškog saveza Vojvodine. U poslednjem kolu plej-of faze takmičenja sastale su se dve najbolje plasirane ekipe KK „Hercegovac“ i novosadski KK „I come to play“. Iako je neposredno pred početak utakmice Gajdobru zadesilo veliko nevreme koje je izazvalo i privremen nestanak struje meč je pratilo oko 800 vernih ljubitelja košarke.

Utakmicu su za nijansu bolje otvorili domaćini koji su prvi deo igre dobili sa 17:14. Drugi deo igre je doneo efikasniju realizaciju u kojoj su se bolje snašli košarkaši Hercegovca i na odmor otišli sa prednošću 47:36.
Gosti su u nastavak ušli daleko angažovanije, pre svega u odbrani i uspeli su da smanje rezultatski zaostatak na 56:50 nakon trećeg dela igre. U poslednjoj četvrtini, u kojoj se igralo koš za koš, Gajdobrani su, predvođeni odličnim Radovanovićem, uspeli da sačuvaju stečenu prednost i da slave sa konačnih 80:76.

KK Hercegovac: Crnjanski 6, Dangubić, Đukić 17, Rajković 5, Stojanović 9, Radovanović 26, Ivanović 2, Kumović 5, Lučić 10, Popović. Trener: Radomir Kisić.

KK "I come to play": Galić, Višić 3, Radovanović, Ikonić 10, Vukičević 4, Stanojević 14, Cvetković 29, Stajkovski 6, Delić 8. Trener: Gagričić Žarko.
Poslednji sudijin zvižduk ove sezone je bio i momenat da počne zasluženo slavlje košarkaša Hercegovca. Pehar je podigao kapiten Sava Rajković i time se već upisao u legende kluba. Ovim rezultatom ekipa Hercegovca je izborila plasman u viši rang tako da će od jeseni igrati u Drugoj srpskoj ligi u kojoj će po rečima predsednika kluba Stojana Dangubića imati najviše ambicije i želju za plasman u veći rang takmičenja.

Usledile su i dodele prestižnih priznanja od strane Košarkaškog saveza Vojvodine.

Za MVP prvenstva je više nego zasluženo proglašen Predrag Radovanović.
Za najboljeg trenera Letnje lige je proglašen Radomir Kisić iskusni trener KK „Hercegovac“.
Veliki uspeh KK „Hercegovac“
Ekipu Hercegovca je kroz celu Letnju ligu krasila dobra i požrtvovana igra koju su predvodili najiskusniji igrači kapiten Rajković, Lučić i Radovanović, ali i odlična igra mladih igrača koji su budućnost Hercegovca, a verujemo i Srpske košarke Đukića, Kumovića, Crnjanskog, Dangubića, Stojanovića, Ivanovića, Popovića, Manojlovića, Živkovića, Jelića. Ekipu koja je do sada pobedila sve zvanične utakmice je odlično vodio iskusni trener Radomir Kisić koji je i proglašen najboljim trenerom lige.




Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: