TRI TREBINJKE U NAJBOLJOJ EVROPSKOJ LIGI | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

TRI TREBINJKE U NAJBOLJOJ EVROPSKOJ LIGI

Izvor: Radio Trebinje | Datum:15.07.2019.

Tri trebinjske košarkašice, Nikolina Milić, Tamara Kapor i Miljana Džombeta, koje su ponikle u redovima Ženskog košarkaškog kluba Trebinje 03, svoje karijere nastaviće u najjačoj evropskoj ženskoj košarkaškoj ligi u Španiji.

Nikolina Milić, djevojka koja je prije desetak dana osvojila bronzanu medalju na Evropskom šampionatu nastupajući za reprezentaciju Srbije, u narednom periodu nastupaće za ekipu Lointek Gernika. „Zadovoljna sam novim angažmanom. Nakon igranja u jakim ligama, kao što su španska i italijkanska, ovo je za mene korak naprijed u karijei“, kaže Nikolina.

Tamara Kapor, košarkaška reprezentativka BiH, prošle sezone jedan od najboljih igrača podgoričke Budućnosti, karijeru će takođe nastaviti u Španiji u ekipi Baksi iz grada Ferol u blizini La Korunje. „Početkom septembra će početi pripreme za novu sezonu, i vjerujem da i u ovoj ligi mogu da pokažem dosta. Baksi u svom sastavu ima dosta internacionalki, tu su košarkašice iz Sjedinjenih američkih država, Litvanije, Holandije Velike britanije i očekujem dobre igre i plasman“, govori nam Tamara koja je sa ekipom Budućnosti prošle godine osvojila i regionalnu WABA ligu.

I treća Trebinjka, takođe reprezentativka BiH, Miljana Džombeta, djevojka koja takođe ima zavidno međunarodno iskustvo svoje znanje i umjeće pokazaće na Pirinejima. „Karijeru nastavljam u Španiji u ekipi San Adrije. Smatram da je ovo još jedan iskorak u mojoj karijeri. Odlazim u zemlju košarke, u tim koji ima ambicije da već naredne sezone uđe u elitni rang takmičenja. Za sada sam kući, polako ulazim u trenažni proces, a već krajem avgusta trebalo bi da se pridružim novoj ekipi”, kaže Miljana za Radio Trebinje.

Angažman tri trbinjske košarkašice i brojni nastupi mladih košarkašica u reprezentativnim selekcijama BiH i RS, samo su potvrda dugotrajnog i uspješnog rada u mlađim selekcijama Ženskog košarkaškog kluba „Trebinje 03“ koji je za 16 godina rada „iznjedrio“ brojne talente i reprezentativke.



Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: