'Vardar' predubok za rivale | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

'Vardar' predubok za rivale

Izvor: Radio Trebinje | Datum:10.08.2019.

Aktuelni evropski šampion u rukometu, skopski „Vardar“ ostvario je dvije pobjede na startu ovogodišnjeg, 3. po redu Svislajon rukometnog turnira koji je okupio šest ekipa iz BiH, Srbije, Slovenije i Sjeverne Makedonije.

Skopljanci su u prvom meču rutinski sa 34 – 30 pobijedili banjalučki Borac MTEL. Početak susreta prošao je u dosta izjednačenoj igri. Izabranici Mirka Mikića držali su rezultatski priključak do sredine prvog dijela (11:10), kada zvanično najbolja ekipa u Evropi dodaje gas i do kraja prvih 30 minuta pravi seriju 7:2, tako da na odmor odlazi sa šest golova prednosti, 18:12.

U drugom dijelu Banjalučani su pružili bolju partiju i na kraju smanjili zaostatak na četiri gola razlike.

Najefikasniji u „crveno-plavom“ dresu bili su „starosjedioci“ Bojan Rađenović i Milan Dakić, kojima se priključio i novi pivot, Nemanja Vučićević. Sva trojica postigla su po šest golova.

Na drugoj strani, ubjedljivo prvo ime Vardar, ali i susreta, bio je standardni ruski reprezentativac Timur Dibirov, koji je čak devet puta pogodio mrežu Banjalučana.

U drugom meču Metaloplastika je sa identičnim rezultatom 34-30 pobijedila Butan plin Izolu, ekipu iz Slovenije. Tim iz Slovenije imao je inicijativu u prvom poluvremenu koje je okončao sa jednim golom viška, međutim, Metaloplastika je u nastavku zaigrala kvalitetnije i čvršće u odbrani. To joj je omogućilo nekoliko brzih kontranapada poslije, a uz nekoliko tehničkih grešaka Slovenaca pobeda je bila neminovna.

Treći meč donio je rutinsku pobjedu Vardara u utakmici sa ekipom Leotara. Na trenutke se učinilo da su i sa previše respekta Trebinjci ušli u meč mada je razlika u klasi više nego očigledna.Konačan rezultat je bio 38-18 za “Vardar”.

Dibirov sa osam, Čupić sa 5, Gorpišin i Atman sa 4 gola izrešetali su mrežu Leotara. Sa druge strane, najraspoloženiji za igru bio je Draganić koji se 4 puta upisao u strijelce.Turnir se nastavlja u subotu po sljedećem rasporedu: Metaloplastika – Izviđač  igraju od 15, Borac m:tel – Leotar od  18 a Butan Plin Izola – Izviđač od 21čas. U nedelju su utakmice za plasman.



Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: