Prijem u čast Ljubinka Akšama | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Prijem u čast Ljubinka Akšama

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:06.10.2015.

Omladinska škola FK “Leotar“ 10. i 11. oktobra organizuje Memorijalni turnir “Ljubinko Akšam Trebinje 2015“. Turnir se organizuje osmi put zaredom u znak sjećanja na mladog fudbalera trebinjske ekipe koji je tragično nastradao 1996, i to za dječake rođene 2004. i 2005. godine. Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević danas je u gradskoj upravi primio članove Ljubinkove porodice.


Pominjanje Ljubinka i ovaj turnir koji nosi njegovo ime znače da nije zaboravljen, kazala je majka stradalog fudbalera. Ona se posebno zahvalila njegovim drugovima iz Omladinske škole FK “Leotar“ koji su pokrenuli ovu priču 2008. godine.

„Pored svega i svih teškoća oni su podigli ovaj turnir. Ja sam im od srca zahvalna“ , kaže Smilja Akšam.

Grad Trebinje stoji uz porodicu Ljubinka Akšama, njegovo ime i ovaj turnir, i to će tako biti i u budućnosti, rekao je danas gradonačelnik Slavko Vučurević.

“Ovaj turnir mora da traje bilo ko da je na vlasti, Ljubinko je to zaslužio svojim djelom, ostao je primjer čestitog i dobrog mladića“ , dodaje Vučurević.

Jedan od trenera u Omladinskoj školi FK „ Leotar“ Siniša Berdović podijelio je svoja sjećanja na Ljubinka sa novinarima.

„On je tada bio klinac koji se priključivao prvom timu, svi ga pamtimo kao ogromnog talenta i velikog čovjeka koji je i u tim godina bio veliki . Imali smo čast da ga upoznamo i igramo sa njim“ , kaže Berdović.

Ove godine turnir će okupiti veliki broj djece i ekipa i po imenima najbolji je do sada. Dolaze Crvena Zvezda, Vojvodina, Rad, Željezničar, Zrinjski Mostar, Sutjeska, Međugorje i Tomislavgrad.

Ko god budu treneri i igrači u Omladinskoj školi FK „ Leotar“, zadatak im je da produže tradiciju organizovanja ovog turnira, zaključuje Berdović.

Ljubinko Akšam je 16. oktobra 1996. godine tragično stradao od udara groma na za vrijeme treninga na stadionu u Policama.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: