Džudo klub 'Leotar' vrši upis polaznika za projekat 'Džudo u škole' | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Džudo klub 'Leotar' vrši upis polaznika za projekat 'Džudo u škole'

Izvor: HERCEG TV | Datum:11.09.2019.

Projekat se realizuje u saradnji sa Svjetskom džudo federacijom, Džudo savezom Republike Srpske, Gradom Trebinjem i OŠ "Vuk Karadžić".

Projekat je prvu godinu potpuno besplatan za sve učenike, a učenici koji odluče učestvovati u projektu dobijaju i besplatnu sportsku opremu.

Učenici koji budu uključeni u projekat "Džudo u škole" moći će i da predstavljaju svoju školu na Malim olimpijskim igrama Republike Srpske u džudou. Riječ je o projektu koji se već provodi u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Japanu, Njemackoj, Francuskoj, Holandiji...

Projekat »Džudo u škole« pokazao je dobre rezultate u zemljama u kojima se provodi, jer riječ je o sportu koji je vrlo učinkovit u prevenciji vršnjačkog nasilja, kod usvajanja zdravih životnih navika, timskog rada, razvoja pozitivnih vrijednosti, tolerancije i samokontrole, kao i dodatni doprinos brizi o fizičkom i mentalnom zdravlju učenika.

Riječ je o sportu koji je siguran, a jedna od njegovih specifičnosti je i da je ravnopravan, jer u sistemu takmičenja ravnopravno učestvuju djevojčice i dječaci. Džudo savez Republike Srpske već posjeduje kompletan program rada trenera u projektu "Džudo u škole".

Projekat će se najprije početi provoditi kao izvannastavna aktivnost, a u budućnosti je cilj pokrenuti ga i kao nastavnu aktivnost.

Jedan od ciljeva projekta je i sticanje navika redovnog bavljenja sportom. Džudo nije samo sport, već i edukativna metoda koja razvija zdrav stil života te ne samo da preventivno djeluje na nasilje, već i pretilost.



Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: